"Lido" restorānu telpās ieviesis robotus, kas palīdz savākt netīros traukus (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ēdināšanas un pārtikas tirdzniecības uzņēmums AS "Lido" ieviesis robotus ar mākslīgā intelekta tehnoloģijām, kas personālam palīdzēs savākt netīros traukus restorānu telpās, informēja kompānijā.

Patlaban roboti palīdz klientu apkalpošanā "Lido" restorānos tirdzniecības centros "Akropole Alfa" un "Spice". Plānots šādu vai līdzīgu tehnoloģiju ieviest visā "Lido" sabiedriskās ēdināšanas tīklā.

Kompānijā norāda, ka tehnoloģijas ieviešana prasījusi gandrīz gadu. Vienlaikus investīcijas projektā "Lido" nemin.

Kompānijā atzīmē, ka ar jauno tehnoloģiju palīdzību plānots atvieglot darbinieku ikdienu, paaugstināt veiktspēju, kā arī uzlabot klientu apkalpošanas rādītājus.

Roboti ir vidēja izmēra ierīces ar iebūvētiem plauktiem paplātēm.

Pateicoties autonomajai pārvietošanās funkcijai, navigācijas iestatījumiem un inteliģentajai spējai izvairīties no šķēršļiem, roboti pārvietojas pa zāli, aicinot novietot uz tā plauktiem paplātes ar netīrajiem traukiem, skaidro "Lido" pārstāvji.

Tāpat kompānijā min, ka robotu iestatījumi ļauj atpazīt dažādas situācijas un darbības, un likt robotam reaģēt ar atbilstošu balss vadību, nodrošinot interaktīvu komunikāciju ar klientiem.

"Lido" pārstāvji arī pieļauj, ka nākotnē robotu veicamo darbību daudzums tiks paplašināts, jo ierīču funkcionalitāte ietver arī ēdiena piegādi, sveicināšanu, balss mijiedarbību un vairāku robotu sadarbību.

Jau vēstīts, ka "Lido" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022. gada 1. maija līdz šā gada 30. aprīlim, strādāja ar 51,98 miljonu eiro apgrozījumu un 1,373 miljonu eiro peļņu.

Kompānijas kapitālā 75,01% pieder Igaunijas "Treeland", bet 24,99% pieder SIA "K.E.Projekti", kuras vienīgais īpašnieks ir Gunārs Ķirsons. "Lido" patiesais labuma guvējs uz īpašumtiesību pamata pastarpināti caur Igaunijas "MM Grupp" ir Igaunijas uzņēmējs Marguss Linnamē, liecina "Firmas.lv" informācija.

"MM Grupp" piederošo uzņēmumu vidū ir arī mediju koncerns "Postimees Grupp", elektroierīču tirgotājs "IM Arvutid", tāpat grupai ir līdzdalība ultrakondensatoru ražotājā "Skeleton Technologies Group", kinoteātru, grāmatnīcu, ēdināšanas un izklaides uzņēmumu pārvaldītājā "Apollo Group". Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju un monitoringa grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".

"MM Grupp" īpašnieki ir Linnamē (78%), Ivars Vendelins (20%) un Āre Kurists (2%).

"Lido" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 292 428 eiro. Koncernā ietilpst SIA "Lido nekustamie īpašumi", kā arī trīs Igaunijas uzņēmumi - "Lido Eesti", "Lido Mustamae", "ODIL Eesti".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu