VIDEO Pieļāva "vienu" kļūdu Latvijas himnā, nenokārtoja naturalizācijas eksāmenu un sāka raudāt. Krievijas pilsones meita kritizē PMLP lēmumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas pilsoņa pase. Ilustratīvs attēls
Latvijas pilsoņa pase. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Kāda Latvijas pilsone pamatīgi pārdzīvo par savu māti – Krievijas pilsoni – kura nesen nav nokārtojusi Latvijas pilsonību. Viņa sašutusi par naturalizācijas eksāmena vērtēšanu un vēlas pārsūdzēt komisijas lēmumu, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

"Bez tabu" skatītāja, kura vēlējās palikt anonīma, raidījumam stāsta: "Pati esmu Latvijas pilsone, dzimusi Latvijā, bet mana mamma ir Krievijas pilsone un vēlējās nokārtot Latvijas pilsonību.

Viņa jau tiešām vairāk nekā 50 gadu dzīvo Latvijā. Viņa runā tekoši latviešu valodā. Un vispār ir, teiksim tā, Latvijas patriote bijusi… Jā, nu, mūsu kļūda ir tā, ka mēs neesam laikus viņai nokārtojuši dokumentus." 

Janvāra vidū 75 gadus vecā sieviete no Jaungulbenes devās uz Rīgu kārtot naturalizācijas eksāmenu. Meita stāsta, ka mātei gāja labi līdz brīdim, kad bija jāizvēlas viens no uzdevumiem – rakstīt Latvijas valsts himnu vai to nodziedāt. Māte izvēlējusies to nodziedāt.

Dziedot himnu, māte pieļāvusi "vienu kļūdu", stāsta meita. Pēc tās komisija paziņojusi, ka eksāmens nav nokārtots.

"Rodas jautājums, kā šie vērtējumi tiek analizēti, jo cilvēks nokārto pilnībā visu eksāmenu, bet nepasaka vai nenodzied himnā vienu vārdu pareizi, šī iespēja netiek dota vairāk. Un ko tālāk!? Savu mammu sagaidīju raudošu," raidījumam stāsta meita.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) raidījumam nekomentēja konkrēto gadījumu, taču uzsvēra, ka himnas teksts tiek ieskaitīts tikai gadījumā, ja persona šo tekstu ir noskaitījusi vai uzrakstījusi, nemainot teksta būtību. 

PMLP piedāvā mātei atkal kārtot naturalizācijas eksāmenu, taču radinieki tam nepiekrīt un vēlas pārsūdzēt PMLP lēmumu.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu