Vācijā vairākās pilsētās plaši protesti pret labējo ekstrēmismu un AfD. Piedalījušies 25 000 cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vairākās Vācijas pilsētās ceturtdienas, 25. janvāra, vakarā notika protesti pret labējo ekstrēmismu un galēji labējo partiju "Alternatīva Vācijai" (AfD), kuros piedalījās vairāk nekā 25 000 demonstrantu.

Saskaņā ar policijas ziņām demonstrācijā Hesenes federālās zemes Vīsbādenes pilsētā piedalījās vismaz 12 000 cilvēku.

Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē notika vismaz trīs demonstrācijas ar pavisam 10 000 dalībniekiem Hāgenē, Zīgenē un Menhengladbahā. Zīgenē demonstrācija tika sarikota ar devīzi "Nekad vairs ir tagad!" pret AfD apriņķa apvienības rīkotu Jaungada banketu.

Mēklenburgas-Priekšpomerānijas federālās zemes Rostokas pilsētas centrā atbilstoši policijas aplēsēm sapulcējās 6500 cilvēku, lai protestētu pret labējiem. Organizatori runāja par 9500 dalībniekiem, bet bija reģistrēta 3000 cilvēku piedalīšanās.

Pagājušajā nedēļas nogalē Vācijā vairāk nekā 900 000 cilvēku piedalījās demonstrācijās pret labējo ekstrēmismu un demokrātijas aizsardzību. Jaunas demonstrācijas ir gaidāmas arī nākamajā nedēļas nogalē.

Šie protesti bija atbilde uz pētnieciskās žurnālistikas grupas "Correctiv" ziņu, ka galēji labējās grupas, tai skaitā eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) pārstāvji, sanāksmē Potsdamā novembrī apsprieda plānu repatriēt miljoniem imigrantu gadījumā, ja viņiem izdosies nākt pie varas.

Šajā sanāksmē piedalījušies vairāki AfD politiķi, kā arī atsevišķi Kristīgo demokrātu savienības (CDU) un ultrakonservatīvās "Vērtību savienības" (WerteUnion) biedri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu