Raiens Goslings neizpratnē par "Oskara" nominācijām: Nav Kena bez Bārbijas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktieris Raiens Goslings nācis klajā ar paziņojumu, reaģējot uz nule izziņotajām  ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" nominācijām. 

Goslings atzīst, ka ir pagodināts par saņemto nomināciju kategorijā "Labākais aktieris", taču pauž neizpratni par to, kāpēc viņa kolēģes no filmas "Bārbija" nav iekļuvušas nominantu sarakstā.

"Esmu ārkārtīgi pagodināts, ka tik daudzu lielisku filmu gadā mani izvirzījuši kopā ar tik ievērojamiem māksliniekiem. Es nekad nedomāju, ka to teikšu, taču esmu arī neticami pagodināts un lepns, ka tas ir par plastmasas lelles Kena attēlošanu.

Taču nav Kena bez Bārbijas, un nav Bārbijas filmas bez Grētas Gērvigas un Margo Robijas, diviem cilvēkiem, kas ir visvairāk atbildīgi par šo vēsturi veidojošo, globāli slavināto filmu," raksta Goslings.

Viņš turpina: "Neviens filmas dalībnieks negūtu atzinību bez viņa talanta, asprātības un ģenialitātes. Teikt, ka esmu vīlies, ka viņas nav izvirzītas attiecīgajās kategorijās, būtu maigi teikts. Šīs lelles bez dvēseles, trūcīgi ģērbtas un, par laimi, bez kājstarpes, lika mums smieties, salauza mūsu sirdis, virzīja kultūru un veidoja vēsturi."

"Viņu darbs ir jānovērtē kopā ar citiem ļoti pelnītajiem kandidātiem. Esmu ļoti priecīgs par Ameriku Ferreru un citiem neticamajiem māksliniekiem, kuri ieguldīja savu talantu, lai padarītu šo par tik revolucionāru filmu," teikts aktiera paziņojumā. 

Jau ziņots, ka ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu nominācijās šoreiz dominē filma "Oppenheimer" ("Openheimers"), kas izvirzīta balvām 13 kategorijās.

Kategorijā "labākā filma" sacentīsies desmit kinolentes, tai skaitā aizvadītā gada skaļākās filmas "Barbie" ("Bārbija") un "Oppenheimer".
 

Par labākās filmas godu sacentīsies arī kinolentes "American Fiction", "Anatomy of a Fall" ("Kritiena anatomija"), "The Holdovers", "Killers of the Flower Moon" ("Ziedu mēness slepkavas"), "Maestro", "Past Lives" ("Pagājušās dzīves"), "Poor Things" ("Nabaga radības") un "The Zone of Interest".

Režisores Grētas Gervigas filma "Barbie" nominēta balvām astoņās kategorijās, Mārtina Skorsēzes darbs "Killers of the Flower Moon" nominēts desmit "Oskariem", bet grieķu režisora Jorga Lantima zinātniskās fantastikas melnā komēdija "Poor Things" nominēta balvām 11 kategorijās.

Nomināciju saraksts tika paziņots Kalifornijas pilsētas Beverlihilsas Semjuela Goldvina teātrī, bet 96. ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana plānota 10. martā ceremonijas tradicionālajā mājvietā Holivudas teātrī "Dolby".

Jau rakstīts, ka pagājušā gada decembrī ASV Kinoakadēmija publiskoja 33 filmu sarakstu, kas pretendē uz "Oskara" balvas nominācijām pilnmetrāžas animācijas filmu kategorijā, un starp tām bija arī Latvijas video režisores un mākslinieces Signes Baumanes filma "Mans laulību projekts". Diemžēl nomināciju saraktā Baumanes filma nav iekļuvusi.

Kategorijā "Animācijas pilnmetrāžas filma" nominētas japāņu režisora Hajao Mijadzaki filma "The Boy and the Heron", filma "Elemental", ko režisējis Pīters Sonns, filma "Nimona", ko režisējis Niks Bruno un Trojs Kvens. Nominēta arī spāņu režisora Pablo Bergera filma "Robot Dreams" un filma "Spider-Man: Across the Spider-Verse".

Kategorijā "labākā aktrise" par "Oskaru" sacentīsies Anete Beninga par lomu filmā "Nyad", Lilija Gledstone par tēlojumu kinolentē "Killers of the Flower Moon", Sandra Hillere par lomu filmā "Anatomy of a Fall", Kerija Maligana par lomu filmā "Maestro" un Emma Stouna par tēlojumu zinātniskās fantastikas melnajā komēdijā "Poor Things" ("Nabaga radības").

Kategorijā "labākais aktieris" par "Oskaru" sacentīsies Bredlijs Kūpers par lomu filmā "Maestro", Kolmans Domingo par tēlojumu filmā "Rustin", Pols Džamati par tēlojumu kinolentē "The Holdovers", Kilians Mērfijs par lomu filmā "Oppenheimer" un Džefrijs Raits par tēlojumu filmā "American Fiction".

Labākā režisora "Oskaram" nominēti Džonatans Gleizers par filmu "The Zone of Interest", Jorgs Lantims par "Poor Things", Kristofers Nolans par filmu "Oppenheimer", Mārtins Skorsēze par filmu "Killers of the Flower Moon" un Žistīnes Triē par filmu "Anatomy of a Fall".

Kategorijā "labākā starptautiskā filma" nominētas "Io Capitano" (Itālija), "Perfect Days" (Japāna), "Society of the Snow" (Spānija), "The Teacher’s Lounge" (Vācija) un "The Zone of Interest" (Lielbritānija).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu