Kalvenes pagastā nozagti instrumenti un automašīna. Rosina sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Valsts policija rosina sākt kriminālvajāšanu pret kādu vīrieti par automašīnas un instrumentu zādzību, informēja Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova.

Viņa informē, ka 2023.gada 25.novembrī Valsts policijā saņemta informācija, ka Dienvidkurzemes novada Kalvenes pagastā kādā īpašumā veikta zādzība - nozagti instrumenti un automašīna. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzmes iecirkņa amatpersonas par notikušo sāka kriminālprocesu un nozagto automašīnu "Dacia Logan" atrada Aizputē, iebraukušu grāvī.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka 24.novembrī, izsitot loga stiklu, iekļūts dzīvojamā mājā Kalvenes pagastā, no kuras nozagta transportlīdzekļa "Dacia Logan" aizdedzes atslēga. Tālāk, uzlaužot saimniecības ēkas durvis, iekļūts tajā un nozagti aptuveni 20 instrumenti vairāk nekā 3000 eiro vērtībā.

Nozagtie instrumenti tika salikti transportlīdzeklī "Dacia Logan", kurš atradās turpat sētā un kurš tika atslēgts ar iepriekš nozagto atslēgu, pēc kā vainīgā persona ar šo transportlīdzekli aizbrauca.

Kā norāda Šeršņova, aizturētais vīrietis ar izmeklēšanu sadarbojās un vainu izdarītajā atzina. Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā visi nozagtie instrumenti tika atgūti un atdoti cietušajam nebojāti.

Aizdomās turētais zinājis, ka īpašnieks uzturas ārzemēs, proti, īpašnieks sociālajā vietnē "Facebook" norādījis, ka nav Latvijā un tas zādzības izdarīšanu padarījis vienkāršāku.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzmes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesos par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā un par transportlīdzekļa zādzību, kā arī par svešas mantas tīšu bojāšanu. Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija aicina iedzīvotājus laikā, kad mājokļi tiek atstāti uz ilgāku laiku, parūpēties par to drošību. Dodoties prom uz ilgāku laiku, vēlams aprunāties ar uzticamiem kaimiņiem, lūdzot pievērst uzmanību tam, kas notiek mājokļa apkārtnē.

Ja mājoklī ir ierīkotas drošības sistēmas - videonovērošana, signalizācija, vienmēr jāparūpējas, lai šīs sistēmas būtu darba kārtībā. Kā arī izvērtēt, ar kādu informāciju dalīties sociālajos tīklos vai arī to, kādām personām šī informācija redzama.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu