Jānis Vimba par to, kā aizrit viņa dzīve pēc amata zaudēšanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čukrste/LETA

Kādreizējais Latvijas Nacionālā teātra režisors, valdes loceklis un aktieris Jānis Vimba sarunā ar izdevumu "Ieva" atklāj, kā aizrit viņa dzīve pēc amata zaudēšanas.

Atgādinām, ka pērnvasar par Nacionālā teātra direktoru tika iecelts Māris Vītols. Vaicāts, ar ko Vimba šo pusgadu nodarbojies, viņš izdevumam "Ieva" atzīst, ka ir dzīvojis, ļoti daudz starptautiski izglītojies, veicis pašanalīzi, iekšēju meditāciju, kā arī fizisku un garīgu sevis sakārtošanu, kā rezultātā kļuvis mierīgāks, pacietīgāks un arī mērķtiecīgāks.

Šobrīd Vimba nodarbojas ar mājas lietām. "Darbs, ko veicu mājās, ir darbs. Pat ja nesaņemu par to algu. Tas nomierina.

Esmu mājsaimniece vīriešu dzimtē. Visi bērnu pulciņi, iepirkšanās, ēst gatavošana, mazgāšana, gludināšana – es nezinu, kas to šobrīd darītu, ja es nedarītu," atzīst Vimba, sakot, ka viņa sieva Liene strādā un arī mācās.

"Protams, laiku pa laikam man ir trauksmes sajūta, ka šobrīd nepelnu. Turklāt gribu sevi realizēt! Taču man apkārt ir ļoti daudz piemēru, cik ātri cilvēks izdeg, ja kā galveno mērķi sev nosaka naudas pelnīšanu, tāpēc šo pusgadu mēģināju saprast, ko gribu darīt. Un tagad beidzot to zinu. Vai es tur nokļūšu, tas ir cits jautājums," atzīst Vimba. 

Atgādinām, ka šobrīd Latvijas Nacionālā teātra vadītāja amata pienākumus pilda kādreizējais izglītības un zinātnes ministrs, biedrības "Latvijas Kultūras projekti" direktors Māris Vītols. Vītols amatā nomainīja līdzšinējo Latvijas Nacionālā teātra direktoru Jāni Vimbu, kurš šos amata pienākumus pildīja no 2018. gada 27. jūnija.

Vītols uzvarēja atklātā konkursā uz teātra vadītāja amatu 14 pretendentu konkurencē. Vimba žurnālam atzīst, ka palika otrais. 

Toreiz nominācijas komisijas priekšsēdētāja, KM valsts sekretāre Dace Vilsone norādīja, ka nominācijas komisija augstu novērtēja Vītola redzējumu Nacionālā teātra attīstībai turpmākajiem pieciem gadiem.

Kā galvenās prioritātes Vītols izvirzīja Latvijas kultūridentitātes saglabāšanu un jaunu nacionālo kultūras vērtību radīšanu. Tāpat Vītols konkursā esot demonstrējis "pārliecinošas finanšu, administratīvās un personāla vadības kompetences", kā arī izcelta pretendenta pieredze starptautisku kultūras projektu vadīšanā un spēja koordinēt dažādu jautājumu izskatīšanu kā valsts un pašvaldību institūcijās, tā arī starptautiski.

Vītols ir absolvējis Latvijas Universitāti, iegūstot maģistra grādu filozofijā, savukārt biznesa augstskolā "Turība" ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā.

Kā liecina informācija aģentūras LETA arhīvā, Vītols ticis ievēlēts 6. Saeimā no "LZS/KDS/LDP" saraksta, bet 7. Saeimā - no Tautas partijas saraksta. Bijis arī Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā.

Vairāk lasi žurnāla "Ieva" 31. janvāra numurā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu