Vai "Rīgas satiksmes" autobusos uzdarbojas sekta? Pasažieri apspriež dīvainus uzrakstus autobusos 30. janvāra vakarā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @JenotsKristers/"X"/Ekrānuzņēmums

30. janvārī "Rīgas satiksmes" autobusu pasažierus pārsteidza slīdošais teksts autobusu monitoros, kas dažiem vairāk atgādināja reliģiska rakstura uzrunu, nevis ar sabiedrisko transportu saistītu informāciju. Kas tas īsti bija?

Dažiem pasažieriem teksts slīdošajā lentā atgādinājis sektu.

Zinātāji tekstā atpazinuši ne vairāk, ne mazāk kā ANO Vispārējo cilvēkiesību deklarāciju.

Nav gan zināms, vai deklarācija vakar autobusā "pārraidīta" pilnībā un no kurienes līdz kurienei jābrauc, lai izlasītu to visu.

"Rīgas satiksme" skaidro radušos situāciju: "Vakar mūsu elektroautobusu piegādātājs veica nesaskaņotas izmaiņas informācijas sistēmās. Tā rezultātā salonā esošo monitoru slīdošajā līnijā tiek attēlota ar RS nesaistīta informācija."

"X" lietotāja, komunikācijas speciāliste Maija Krastiņa komentē: "Aizkustinoši, ka ierastā "lorem ipsum" vietā slīd cilvēktiesību deklarācijas teksts. Bēdīgi, ka cilvēki nezina, ka tā ir cilvēktiesību deklarācija, un par to neko nav dzirdējuši."

 "X" lietotāja Elīna Ogsta piebilst: "Nezinu, ko tas dara sabiedriskajā transportā, bet deklarāciju derētu izlasīt katram homo sapiens."

Skaidrs, ka vismaz ar Vispārējās cilvēktiesību deklarācijas 1. pantu "Rīgas satiksmes" pasažieri vakar būs iepazinušies: "Visi cilvēki piedzimst brīvi un vienlīdzīgi cieņā un tiesībās. Viņiem ir dots saprāts un sirdsapziņa, un viņiem citam pret citu jāizturas brālības garā."

Patiešām, brālības gara arī sabiedriskajā transportā nekad nevar būt par daudz.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu