VIDEO "Tu esi, kā saku, miskaste." Jēkabs Rēdlihs ļoti atklāti par izdegšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/LTV Ziņu dienests/"YouTube"

2023. gadā katrs piektais Latvijas iedzīvotājs piedzīvojis izdegšanu vai trauksmi. Ar izdegšanu saskāries arī Latvijas izlases hokejists Jēkabs Rēdlihs. "Tu saproti, ka tas nav vienkārši tāpat – nu, saguru. Tu esi, kā es saku, miskaste. Tu vienkārši esi guļošs, bez spēka, bez enerģijas, bez vēlmes, bez nekā. Tevī ir pilnīgs tukšums," LTV rubrikā "Dzīvei nav melnraksta" teica Rēdlihs. 

Jēkabs izdegšanas dēļ 40 gadu vecumā uzzināja, kas ir veģetatīvā distonija. Tās dēļ viņam nācās apstāties un paskatīties uz savu dzīvi no malas. 

Kā izšķirošo brīdi hokeja karjerā Jēkabs atceras iespēju braukt spēlēt uz ASV. Viņš apzinājies – viss, vai nu tu aizbrauc un paliec tur, un kaut kas no tevis sanāks, vai ir jābeidz un jādara kaut kas cits dzīvē.

Diemžēl sapnis par NHL izplēnējis pleca traumas dēļ. Tās dēļ Jēkabs tika atmests atpakaļ uz trešo līmeni – ECHL. Līdz ar to viņš nolēma atgriezties Eiropā.

Jēkabs hokeja gaitas turpināja Rīgas "Dinamo", kas viņam asociējas ar pozitīvām un ne tik pozitīvām lietām. Viņš atzīst, ka tur iedzina sevi "bedrē". 

"Tas, ka es nenoturējos un nespēlēju savu labāko hokeju, bija tāpēc, ka biju sapinis sevi baiļu sajūtā: ja es nespēlēšu maksimāli labi, mani nosēdinās.

Bailes kļūdīties bija tik lielas, ka es pat nevienu normālu lēmumu vairs nevarēju pieņemt, spēlēju ar trīcošām rokām, bet hokejā lēmums ir jāpieņem sekundes simtdaļā. Tiklīdz tu nominstinies – viss," stāsta Jēkabs.

Pēc hokeja karjeras trauksme turpinājās. Jēkabs vadīja halli, bet to darīja pastāvīgā stresā. Viņš jau otro reizi piedzīvoja nopietnas veselības problēmas. 

Lai tiktu galā ar sevi, Jēkabs aizgāja arī no darba, atsāka pilnvērtīgi pievērsties un tiešām veltīt laiku savai ģimenei un bērniem, kas viņam dzīvē ir pats svarīgākais.

Ja tu nesaproti, ja neesi sevī ieskatījies un paskatījies, kas notiek lācītim vēderā, tu būsi rozetē visu laiku. Līdz brīdim, kad tev vienkārši noklapēs tā veselība tā, ka nu diemžēl vairs neko," atzina Jēkabs.

Vairāk skaties raidījumā!

Video: "Dzīvei nav melnraksta"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu