Aizvadītais janvāris Latvijā bijis aukstākais kopš 2016. gada

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ziemas sals Latvijas ārēs
Foto: Ziemas sals Latvijas ārēs Foto: Jānis Škapars/TVNET

2024.gada pirmā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija -5,2 grādi jeb 2,2 grādi zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Līdz ar to aizvadītais mēnesis bijis aukstākais janvāris kopš 2016.gada.

Mēneša zemākā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija -29,5 grādi 8.janvārī Daugavpilī, bet visaugstāk - līdz +7 grādiem - termometra stabiņš pakāpās 29.janvārī Kolkā. Janvārī tika pārspēti divi aukstuma rekordi un divi siltuma rekordi.

Vidējais nokrišņu daudzums Latvijā janvārī bija 40,9 milimetri jeb 81% no mēneša normas. Visvairāk nokrišņu - 70,8 milimetri - bija Daugavpilī, bet vismazāk lija un sniga Dobelē, kur reģistrēti 14,9 milimetri nokrišņu.

Sausuma un mitruma rādītājs gada pirmajā mēnesī teju visās novērojumu stacijās bija normas robežās, savukārt Dobelē un Jelgavā janvāris bija mēreni sauss, Jēkabpilī un Piedrujā - mēreni mitrs, bet Daugavpilī - ekstremāli mitrs.

Mēneša sākumā valsts lielākajā daļā bija kailsals, janvāra vidū stipri sniga un putināja, daudzviet sniega segas biezums pārsniedza 20 centimetrus, bet vietām valsts austrumos mēneša beigās zemi klāja pat 35 centimetrus bieza sniega sega.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums Latvijā janvārī bija 87% - no 84% Rīgā līdz 90% Alūksnē. Stiprākās vēja brāzmas - 23,1 metrs sekundē - tika novērotas 22.janvārī Ventspilī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu