Izdošanai uz Kipru piekritis Latvijā aizturētais iespējamais fiktīvu laulību organizētājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Latvijā aizturētais iespējamais fiktīvu laulību organizētājs piekritis izdošanai Kipras varasiestādēm, aģentūra LETA uzzināja Latvijas prokuratūrā.

Eiropas Savienības (ES) policijas aģentūra "Eiropols" trešdien paziņoja, ka ir aizturējusi 15 nelegālās migrācijas tīkla dalībniekus Kiprā, kas organizējuši fiktīvas laulības starp sievietēm no Portugāles un Latvijas un vīriešiem no Indijas un Pakistānas.

Divi no galvenajiem šī tīkla līderiem tika aizturēti Latvijā un Portugālē, bet 13 aizdomās turētie tika aizturēti Kiprā, teikts "Eiropola" paziņojumā.

LETA pārliecinājās, ka Eiropas Savienības Aģentūra tiesu iestāžu sadarbībai krimināllietās "Eurojust" preses paziņojumā gan informācija nedaudz atšķiras. Šajā paziņojumā teikts, ka tiesībaizsardzības iestādes Kiprā, Portugālē un Latvijā ir likvidējušas noziedzīgo tīklu, kas tiek turēts aizdomās par 133 fiktīvo laulību organizēšanu Kiprā, lai veicinātu nelegālo imigrāciju Eiropas Savienībā. 29.janvārī tika aizturēti 15 aizdomās turamie: 13 Kiprā, viens Latvijā un viens Portugālē.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka noziedzīgais tīkls bijis iesaistīts arī cilvēktirdzniecībā un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā, kā arī upuru piespiešanā noslēgt fiktīvas laulības imigrācijas nolūkos.

Aizdomās turamie esot savervējuši latviešu un portugāļu sievietes un veicinājušas viņu braucienus uz Kipru, kur noslēdza organizētas laulības ar trešo valstu pilsoņiem. Aizdomās turamās personas noorganizēja visu loģistiku, tostarp lidojumu biļešu iegādi un pasu un citu nepieciešamo dokumentu iegādi, teikts "Eurojust" preses paziņojumā.

Laulības ļāva trešo valstu pilsoņiem iegūt uzturēšanās atļaujas no trešajām valstīm, ko viņi izmantoja, lai ceļotu uz citām Eiropas valstīm.

Arī Latvijas prokuratūrā aģentūrai LETA precizēja, ka Latvijā tika aizturēta viena persona - Latvijas valstpiederīgais. Persona ir piekritusi izdošanai Kiprai un tuvākā laikā par izdošanu tiks pieņemts lēmums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu