Kremlis vajā krievu māksliniekus ārzemēs (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Krievijas Ārlietu ministrija devusi rīkojumu saviem diplomātiem vērsties pret krievu māksliniekiem Putina režīma kritiķiem un Ukrainas atbalstītājiem Maskavai nomināli draudzīgajās valstīs, kas Krievijas-Ukrainas kara jautājumā saglabā neitralitāti vai atturību, vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz diviem cilvēkiem, kas ir pazīstami ar šo jautājumu.

"Varasiestāžu lielākās bailes tagad ir, ka cilvēki, kas dzīvo ārzemēs, spēs paust savu vēstījumu Krievijas auditorijai," sacīja Berlīnē bāzētā krievu politoloģe Jekaterina Šuļmane, kas Krievijā pasludināta par "ārvalstu aģenti".

Vara "vēlas viņus apklusināt", viņa piebilda.

Izraēlā bāzētais krievu komiķis Maksims Galkins sacīja, ka viņam sestdien liegts iebraukt Indonēzijas Bali salā, kur plānota uzstāšanās, neraugoties uz to, ka viņam bija darba vīza.

"Vairāki robežsardzes darbinieki iemeslu nosauca teju uzreiz un atkārtoja vairākkārt - Krievijas valdības vēstule ar lūgumu neielaist mani Bali," platformā "Instagram" skaidroja Galkins.

Nesen arī Taizemē pasākumu vietu īpašnieki atcēla Galkina uzstāšanās.

Šonedēļ diplomātisku spriedzi izsauca krievu un baltkrievu rokgrupas "Bi-2" mūziķu aizturēšana Taizemē. Mūziķi izteikušies pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, bet pēc viņu aizturēšanas Taizemē saistībā ar it kā notikušiem imigrācijas noteikumu pārkāpumiem medijos izskanēja bažas, ka mūziķus varētu deportēt uz Krieviju.

Galu galā visi "Bi-2" mūziķi pēc atbrīvošanas varēja doties uz Izraēlu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu