Pirmdien 16 pilsētās protestēs lauksaimnieki (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Lauksaimnieku organizētie protesti pirmdien, 5. februārī, notiks 16 pilsētās - Liepājā, Saldū, Talsos, Tukumā, Kuldīgā, Jelgavā, Dobelē, Bauskā, Jēkabpilī, Aizkrauklē, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Gulbenē, Limbažos un Ogrē, informēja biedrības "Zemnieku saeima" pārstāvji.

Biedrības pārstāvji brīdina, ka protestu norisē tiks izmantota arī lauksaimniecības tehnika, līdz ar to ir jārēķinās ar iespējamiem satiksmes ierobežojumiem.

"Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš norāda, ka pirmajā posmā protesti plānoti miermīlīgi, lauksaimniekiem pulcējoties katra Latvijas reģiona iepriekš definētās lokācijās.

"Protestu laikā mēs aicinām protesta dalībniekus netraucēt operatīvā transporta kustībai un ievērot miermīlīgu pārvietošanos ar lauksaimniecības un cita veida tehniku," viņš norāda.

Lazdiņš skaidro, ka protestu dalībnieki protestu sākumu punktos pulcēsies no plkst.10, bet protestu sākums, katrā pilsētā dodoties pa savu maršrutu, būs plkst.11.

Tostarp Liepājā lauksaimnieku pulcēšanās notiks pie "Linas Agro" centra "Grobiņa" un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Durbes grauds", Saldū - pie lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Latraps" Saldus punkta, Talsos - laukumā pie "Wurth".

Tukumā pulcēšanās notiks uz ceļiem P104 un P98, pie apļiem, Kuldīgā - laukumā pie Ventas tilta, Jelgavā - pie "Latraps" Elejas punkta, Dobelē - uz Īles ceļa pie "HG Farming", Bauskā - pie lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Saimnieks-V", Jēkabpilī - pie "Latraps" Jēkabpils punkta.

Lauksaimnieku pulcēšanā Aizkrauklē notiks pie Kokneses Tīnūžu ceļa apļa, Daugavpilī - pie "Latraps" Daugavpils punkta, Rēzeknē - pie AS "Rēzeknes dzirnavnieks", Valmierā - pie lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Vaks", Gulbenē - pie "Vaks" Gulbenas punkta, Limbažos - pie Skultes "Elagro Trade", bet Ogrē - pie Ogresgala viadukta.

Lazdiņš iepriekš aģentūrai LETA pauda, ka kopš pagājušā gada novembra lauksaimnieku ārkārtas sapulces, kurā lauksaimnieki iesniedza Zemkopības ministrijai un ministram Armandam Krauzem (ZZS) prasības nozares sakārtošanai, līdz šim ir izpildīta tikai viena.

"Latvijas lauksaimnieku pacietības mērs ir pilns, un tas aumaļām līst pāri malām. Ar nožēlu jāatzīst, ka esošās valdības sastāvs īpaši izceļas ar savu aroganci un vienaldzību," uzsverē Lazdiņš.

Protesta laikā zemnieki vēlas panākt Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu tūlītēja importa aizliegumu bez pārejas perioda, 5% samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes atjaunošanu Latvijai raksturīgajiem augļiem, ogām dārzeņiem, birokrātijas mazināšanu lauksaimniecības nozarē, plašāku pieeja aprdošināšanas un apgrozāmo līdzekļu programmām, kā arī atteikšanos no nacionāla līmeņa zemes apgrūtinājumiem vai citiem zemes lietošanas ierobežojumiem.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu