Jelgavā dots starts 25. Starptautiskajam ledus skulptūru festivālam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Piektdien, 2. februārī, Jelgavā sākas 25. Starptautiskais ledus skulptūru festivāls. Festivālā no šodienas līdz svētdienai, 4.februārim, būs apskatāmi vairāk nekā 60 ledus objekti, ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, dueļi un plaša izklaides programma lieliem un maziem.

Skiču konkursā žūrija izvēlējās dalībai šā gada festivālā 30 labāko darbu autorus. Ņemot vērā, ka daudzi no tiem bija pilsētai jauni dalībnieki, procesā vērtētas gan skices un tehniskie zīmējumi, gan arī mākslinieku radošā pieredze.

Tā skulptūru izveidē šoreiz sacentīsies profesionāli tēlnieki no 11 valstīm - Ukrainas, Indonēzijas, Argentīnas, Latvijas, Nīderlandes, Lietuvas, Igaunijas, Čehijas, Mongolijas, Apvienotās Karalistes un Spānijas.

Mākslinieki izveidojuši kopumā 45 konkursa ledus skulptūras, no tām 15 skulptūras ir komandu darbs, bet 30 radītas individuāli. Jau otro gadu katru individuālo skulptūru veidos no tonnu smaga ledus bloka, tādā veidā tās būs astoņas reizes lielākas par iepriekšējos gados veidotajām. "Šāds formāts rada iespēju sagatavot vērienīgāku un detaļām bagātāku mākslas darbu, bet vienlaikus nodrošina arī mākslas darba izturību, lai arī kādi laikapstākļi mūs sagaida. Jo lielāka ledus masa, jo lēnāk tā kūst," tā pašvaldības iestādes "Kultūra" vadītājs Mintauts Buškevics.

Kopumā festivālā būs skatāmi vairāk nekā 60 ledus objekti, tostarp arī lielformāta ledus fotoskulptūras, kuras veidos tēlnieki Kārlis un Maija Īles.

Ieejas biļete pieaugušajiem maksās 15 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem un invalīdiem - 7 eiro, bet ģimenes biļetes cena būs 30 eiro. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam ieeja festivālā ir bez maksas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu