Minhenes drošības konferencē dalība liegta Krievijai, Irānai un AfD

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FooTToo/Shutterstock

Krievijai, Irānai un Vācijas galēji labējai partijai "Alternatīva Vācijai" (AfD) šogad liegta dalība Minhenes drošības konferencē, pavēstīja starptautiskā foruma rīkotāji.

Krievijas un Irānas valdības nav uzaicinātas pievienoties aptuveni 50 līderiem un 100 ministriem, kuriem bija paredzēts piedalīties sanāksmē, kas notiks no 16. līdz 18. februārim.

Arī pagājušajā gadā Krievijai un Irānai tika liegts piedalīties konferencē.

Ikgadējā konference ir neatkarīgs drošības politikas forums lēmumu pieņēmējiem, lai apspriestu pašreizējās un nākotnes problēmas. Dalībnieki parasti ir valstu, valdību un starptautisku organizāciju vadītāji, ministri, likumdevēji un augsta ranga aizsardzības jomas pārstāvji.

"Pirms dažām dienām Krievijas prezidents sacīja, ka viņš būtu priecīgs risināt sarunas, bet ne ar šo Ukrainas valdību. Citiem vārdiem sakot, nav nopietnas vēlmes runāt," sacīja konferences direktors Kristofs Heisgens. "Un tāpēc mēs esam teikuši, ka neaicināsim Krievijas valdību uz tikšanos, bet aicinām Krievijas nevalstisko organizāciju pārstāvjus, trimdas politiķus."

"Irānas gadījumā mēs dzirdam no Vācijas valdības un arī no amerikāņiem, ka nav intereses par sarunām. Tāpēc pašreizējā situācijā mēs aicinām irāņus tikai no nevalstiskajām organizācijām," pavēstīja Heisgens.

Viņš arī sacīja, ka konferencē nepiedalīsies dažas Vācijas politiskās partijas, konkrēti minot AfD, kas tika nepielaista arī pagājušajā gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu