Pēc nesasniegta mērķa Lācis atkāpjas no Latvijas vīriešu U-18 handbola izlases galvenā trenera amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: RafikovaYana/Shutterstock

Ivars Lācis pēc nekvalificēšanās Eiropas U-18 čempionātam A divīzijā ir atkāpies no Latvijas vīriešu U-18 handbola izlases galvenā trenera amata, sestdien ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF).

Lācis informēja LHF valdi, ka pēc nesasniegta mērķa kvalificēties Eiropas U-18 čempionātam A divīzijā viņš ir pieņēmis lēmumu atkāpties no galvenā trenera amata.

LHF valde ir pieņēmusi Lāča ziņojumu, un šobrīd tiek meklēts jauns galvenais treneris.

Lācis Latvijas jauniešu izlases vadīšanu uzsāka 2021.gadā, amatā nomainot Arni Butanu.

Pērnā gada jūlijā šī vecuma Latvijas izlase U-17 vecuma grupā Lāča vadībā Eiropas atklātajā čempionātā Zviedrijā 20 komandu konkurencē turnīru noslēdza 15.vietā.

Šosezon Latvijas U-18 izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai, decembrī Baltijas jūras valstu kausā Igaunijā ar 37:35 pārspēja Igaunijas un ar 41:24 - Lietuvas vienaudžus, pēdējā spēlē piekāpjoties Somijas U-18 valstsvienībai (29:32).

Šī gada janvārī Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā Latvija savā grupā ierindojās trešajā vietā, piekāpjoties Austrijai (30:33), uzvarot Somiju (34:21) un spēlējot 41:41 ar Rumānijas vienaudžiem, neiekļūstot A divīzijas čempionātā.

No 12. līdz 18.augustam Latvijas U-18 izlase jaunā trenera vadībā Slovākijā sacentīsies Eiropas čempionāta B divīzijā, kurā piedalīsies astoņas izlases - Bosnija un Hercegovina, Igaunija, Lietuva, Latvija, Somija, Nīderlande, Turcija un Slovākija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu