Mairis Briedis: Man sanāca muļļāties (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: EPA/Scanpix

Latvijas bokseris Mairis Briedis intervijā tiešsaistes žurnālam TVNET+ komentējis pauzi, kura viņa karjerā iestājusies kopš 2022. gada dueļa pret Džeiju Opetaiju.

Brieža un Opetaijas revanša duelim bija jānorisinās vienā cīņu šovā ar Taisona Fjūrija un Oleksandra Usika ilgi gaidīto supercīņu. Tomēr šis duelis ir pārcelts uz 18. maiju, jo Fjūrijs sparinga sesijā iedzīvojās savainojumā.

Līdz ar to pārcelts tiek arī Brieža duelis pret Opetaiju. Tas nozīmē, ka Latvijas bokseris ringā nebūs devies gandrīz divus gadus, jo abu cīkstoņu pirmā tikšanās reize norisinājās 2022. gada 2. jūlijā. Sarunā ar TVNET+, kas notika vēl pirms Fjūrija traumas, Briedis izteicās par ieilgušās traumas sekām.

"Gatavojamies iespēju robežās. Redzēsim, kā būs..." smejoties teica Briedis. "Viss nav tik viennozīmīgi, kā cilvēkiem liekas no malas. Sēdēt, gaidīt cīņu, gatavoties, kam gatavoties... Uz maksimālo formu gadā var iziet divas līdz trīs reizes, bet, kad visu laiku muļļājies... Nu man sanāca muļļāties. Arī muļļāšanās dēļ dabūju traumu. Ja nav cīņas, nav kaut kāda mērķa, tad arī tiek pazaudēts laiks. Gandrīz divus gadus kopš 37 gadu vecuma neboksēt, tas ir diezgan daudz. Jebkuram sportistam tas ir daudz. Bet esmu sevi uzturējis formā. Kādā formā būsim? To mēs redzēsim," sacīja Briedis.

39 gadus vecais Latvijas bokseris arī neslēpa, ka šī varētu būt viena no viņa karjeras pēdējām cīņām.

Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Pirms cīņas ar Opetaiju viņš bija cietis tikai vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret Usiku.

28 gadus vecais Opetaija uzvarējis visās 24 cīņās un 19 no tām noslēdzis ar nokautu.

Sarunu ar Briedi pilnā apmērā vari lasīt šeit.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu