Kustība "Par!" paziņo EP kandidātu sarakstu. Ar pirmo numuru startēs ukrainiete Voločija (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kustības "Par!" Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu saraksta līdere Ivanna Voločija piedalās preses konferencē, kurā "Par!" iepazīstina ar EP vēlēšanu programmu un kandidātu sarakstu.
Kustības "Par!" Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu saraksta līdere Ivanna Voločija piedalās preses konferencē, kurā "Par!" iepazīstina ar EP vēlēšanu programmu un kandidātu sarakstu. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kustība "Par!" savā Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātu sarakstā kā pirmo numuru ir nolēmusi likt EP darbinieci, ukrainieti Ivannu Voločiju.

Voločija patlaban ir darbiniece EP centriski liberālajā politiskajā grupā "Renew Europe", strādājot ar Eiropas Savienības (ES) un Ukrainas sadarbības jautājumiem. Viņai ir Beļģijas pilsonība, un EP vēlēšanu likums ļauj kandidātu sarakstos Latvijā iekļaut ne vien Latvijas, bet arī citu Eiropas Savienības valstu pilsoņus.

"Par" kandidātu sarakstā iekļautas arī partijas valdes locekle Linda Curika un līdzpriekšsēdētāja Inese Voika.

EP vēlēšanās no "Par" saraksta startēs arī politiskā spēka izpilddirektors Miks Celmiņš, Rīgas domes deputāte Laima Geikina, partijas jauniešu organizācijas vadītājs Viesturs Romka, Liepājas domes deputāte, Liepājas Universitātes lektore Dace Bluķe, partijas valdes loceklis Sergejs Kaļiņins, Ogres novada domes deputāte Santa Ločmele un pilsoniskais aktīvists, biedrības "Krievu balss Latvijai" priekšsēdētājs Martins Levuškāns.

Uz EP kandidēs arī Rīgas domes deputāts Ivars Drulle, bijušie Saeimas deputāti Mārtiņš Šteins un Ilmārs Dūrītis, Rēzeknes novada domes deputāte Inta Brence, Jelgavas domes deputāts Uldis Dūmiņš, Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas direktors Oskars Kaulēns, laikmetīgās mākslas kuratore Inga Lāce un "Par" valdes locekle Anna Bendika.

Curika preses konferencē pauda, ka "Par" EP programmas kodols ir Eiropa, kurai ir jākļūst par aizsardzības, veselības, labklājības un izglītības savienību. Politiskā spēka ieskatā, ir svarīgi gan praktiski, gan simboliski dot Ukrainai balsi Eiropā.

''Mūsu vīzija ir droša Latvija un brīva Ukraina vienā Eiropā. Tās sasniegšanai pirmkārt ir nepieciešams apturēt Krievijas agresiju. Bet stabilai drošībai ir nepieciešama reformētas Ukrainas iekļaušanās pārveidotā Eiropas Savienībā (ES) tuvākās desmitgades laikā,'' teica Curika.

Voločija EP pārstāvēšot savu vēlētāju intereses, kas ir Latvijas drošība caur Ukrainas uzvaru un Ukrainas integrācija ES, klāstīja politiķe, solot, ka viņa būs "Latvijas un Ukrainas balss Eiropā". "Par" aicina vēlētājus dot balsi Voločijai, jo viņa labi zinot, kā panākt atbalstu Ukrainai.

Voločija sacīja, ka ir dzimusi mazā pilsēta Ukrainas rietumos, bet dzīvo un strādā Briselē 15 gadus. "Šodien mums ir jāturas kopā, lai aizsargātu savu valsti un Eiropas Savienību," uzsvēra "Par" EP saraksta līdere, paužot, ka ukraiņi jūtas pateicīgi par latviešu atbalstu.

EP vēlēšanas paredzētas jūnija sākumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu