"Esmu dzirdējis tikai pozitīvus vārdus." Vai Šūmaheram pavērusies iespēja atgriezties F-1?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: dpa/scanpix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) pilots Ralfs Šūmahers "Sky" vācu versijas publikācijā izteicies, ka viņa brāļadēlam Mikam ir reālas izredzes atgriezties autosporta karaliskajā klasē.

Miks Šūmahers līdz šim pēdējo reizi F-1 "Grand Prix" piedalījās 2022. gadā, pārstāvot "Haas" vienību.

Pēc visai skaļas šķiršanās no "Haas" Šūmahers pilna laika pilota vietu F-1 tā arī neatrada. Tomēr viņu savai  komandai rezerves pilota lomā piesaistīja "Mercedes" boss Toto Vulfs. Tagad gan Vulfa vadītā komanda pati nonākusi pārmaiņu priekšā, jo šā gada beigās to atstās Luiss Hamiltons, kurš pārcelsies uz "Ferrari".

Ralfs Šūmahers uzskata, ka viņa brāļadēlam ir reālas izredzes ieņemt vakanci, kas "Mercedes" atbrīvosies pēc šīs sezonas beigām.

"Uz šo vietu nebūs pārāk daudz kandidātu. Jautājums, ko vēlas darīt Toto Vulfs. Džordžs Rasels, ja nepieļaus kļūdas, pavisam noteikti ir spējīgs iet Luisa Hamiltona pēdās un būt komandas līderis. Tagad jāsaprot vai prioritāte būs pieredze, vai arī tiks piesaistīti gados jaunāki piloti," rakstīja Šūmahers.

Bijušais pilots uzskata, ka viņa brāļadēls ir starp labākajiem pieejamajiem jaunajiem pilotiem. Tiesa, Mikam Šūmaheram šogad apritēs jau 25 gadi. Protams, vēl viena opcija ir arī "Ferrari" šā brīža pilots Karloss Sainss, kuru šā gada beigās aizstās Hamiltons.

"Miks pavisam noteikti būtu viens no labākajiem jaunajiem pilotiem. Protams, pieejams būs arī Karloss Sainss, pat ja viņš drīzāk nonāks "Audi". Domāju, ka Mika izredzes ir labas. Uzskatu, ka viņš šo iespēju ir pelnījis. Blakus Raselam viņš varētu palīdzēt būvēt komandas nākotni. Par to esmu diezgan drošs. Tagad tikai nepieciešams, ka līdzīgās domās ir arī Toto Vulfs. Bet no viņa par Miku esmu dzirdējis tikai pozitīvus vārdus," norādījis Šūmahers.

Miks Šūmahers F-1 pavadīja kopumā divas sezonas, kuru laikā iekrāja 12 punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu