Krievijas cietumā miris vīrietis, kuru ieslodzījumā spīdzināja un izvaroja (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @victoriaslog/"X"

Kolonijā Krievijas Irkutskas apgabalā bez dzīvības pazīmēm atrasts ieslodzītais Tahirjons Bakijevs. Avoti ziņo, ka viņš izdarījis pašnāvību, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Bakijeva nāvi apstiprināja viņa māsa Nargisa. Viņa norāda, ka otrdien, 6. februārī, viņai piezvanījis Krievijas Federālais soda izpildes dienests ar lūgumu "savākt viņa mirstīgās atliekas".

Reģiona soda izpildes dienests vietējiem medijiem apstiprinājis, ka 4. februārī attiecīgajā iestādē konstatēta pašnāvība, taču neprecizēja, kura persona atņēmusi sev dzīvību.

Cilvēktiesību aktīvisti publicējuši Bakijeva pirmsnāves vēstuli, kurā viņš lūdzis palīdzību un teicis, ka "pats vairs netiek galā". "Man ir bojāts mugurkauls, saplēstas zarnas, uz vēdera stomas maiss, psihe ir salauzta. (..) Palīdziet, lūdzu. Pats vairs netieku galā. Es negribu šeit mirt ar formulējumu, ka pats," rakstīja Bakijevs.

2019. gadā islāmticīgajam Bakijevam par ieroču zādzību tika piespriests septiņu gadu cietumsods. Pats viņš paziņoja, ka aizstāvējis daudzbērnu māti, kam netika atdots parāds, un apzadzis viņu piekrāpušo vīrieti.

2021. gada janvārī starp Bakijevu un citiem ieslodzītajiem radās konflikts Irkutskas 6. soda izciešanas kolonijā. Saskaņā ar "Gulagu.net" teikto, "ieslodzītie nezināmu iemeslu dēļ sarīkoja konfliktu, apvainoja Bakijevu un saplēsa viņa Korānu."

Bakijevs iesniedza sūdzību cietuma darbiniekiem, kas viņu sasēja un nogādāja atpakaļ  viņa kamerā, kur citi ieslodzītie darbinieku klātbūtnē viņu piekāva ar dēli un izvaroja ar slotaskātu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu