ES varētu noteikt sankcijas Takeram Karlsonam par interviju ar Putinu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Savienība (ES) varētu noteikt sankcijas prokrieviskajam amerikāņu komentētājam Takeram Karlsonam par interviju ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, žurnālam "Newsweek" atzina patlabanējie un bijušie Eiropas Parlamenta (EP) deputāti.

Karlsons šonedēļ bija Krievijā un otrdien pavēstīja, ka drīzumā laidīs klajā interviju ar diktatoru.

Darba dēļ, ko Karlsons veica Krievijā, bijušajam telekanāla "Fox News" raidījumu vadītājam var rasties problēmas attiecībās ar ES, "Newsweek" sacīja EP deputāts bijušais Beļģijas premjerministrs Gijs Verhofstats.

Eiroparlamentārietis, kas aicinājis ES izvērtēt iespējas noteikt Karlsonam ceļošanas aizliegumu, Karlsonu nodēvēja par bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa un Putina "ruporu".

"Tā kā Putins ir kara noziedznieks, un ES nosaka sankcijas visiem, kas viņam palīdz šajā ziņā, šķiet loģiski, ka Ārējās darbības dienests izvērtē arī šo lietu," sacīja Verhofstats.

Bijušais EP deputāts Luiss Garikano "Newsweek" atzina, ka piekrīt Verhofstatam.

"Viņš vairs nav žurnālists, bet propagandists visbriesmīgākajam režīmam uz Eiropas zemes, režīmam, kas ir visbīstamākais mūsu mieram un drošībai," Garikano sacīja par Karlsonu.

Karlsona intervijas saturs pagaidām nav zināms, bet, ņemot vērā, ka viņš ilgstoši aizstāv dažādus Kremļa politikas aspektus, kritiķi sagaida, ka arī intervija būs simpatizējoša Maskavai.

"Karlsons grib dot platformu kādam, kas ir apsūdzēts genocīda noziegumos, un tas nav pareizi," sacīja EP deputāts bijušais Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets.

"Ja Putinam ir kas sakāms, viņam tas jāsaka Starptautiskajā Krimināltiesā. Tajā pat laikā Karlsons nav īsts žurnālists, jo viņš skaidri paudis savas simpātijas Krievijas režīmam un Putinam un ir pastāvīgi noniecinājis Ukrainu - Krievijas agresijas upuri," uzsvēra Paets.

"Līdz ar to par šādu noziedzīga režīma propagandu var nonākt sankciju sarakstā. Tas pamatā attiecas uz ceļošanas aizliegumu ES valstīs," viņš piebilda.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu