Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Džordžijā zīdaiņa nāve dzemdību laikā atzīta par slepkavību. Vecāki trīs dienas turēti neziņā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džesika Rosa un Treveons Teilors.
Džesika Rosa un Treveons Teilors. Foto: AP/Scanpix

Pērn Džordžijas slimnīcā dzemdību laikā mira zīdainis. Nu ASV Džordžijas štatā medicīnas ekspertīzes birojs notikušo atzinis par slepkavību. Nāves cēlonis bija kakla lūzums cilvēka darbības rezultātā, teikts vecāku advokāta paziņojumā, ziņo BBC.

Vecāki Džesika Rosa un Treveons Teilors iesūdzējuši tiesā slimnīcu, kas, kā viņi norāda, nepaziņoja, ka viņu dēls pagājušajā gadā dzemdību laikā miris kakla lūzuma dēļ.

Slimnīca savu vainu noliedz.

Teilors izvirzījis apsūdzības pret ārsti, kura pieņēma dzemdības, kā arī slimnīcu. Vecāki uzsver, ka viņiem melots un tika liegts redzēt dēlu.

"Mēs tikai vēlamies taisnīgu iznākumu mūsu dēla dēļ," 7. februārī preses konferencē Atlantā sacīja Teilors. "Viņi mums meloja, viņi neļāva mums viņam pieskarties."

Rosas kundze pagājušā gada jūlijā devās uz Dienvidu reģionālo medicīnas centru. Viņa esot bijusi "veselīga mazuļa" gaidībās, preses konferencē sacīja viņas advokāts Roderiks Edmonds.

Taču bērns dzemdību laikā iestrēga dzemdību ceļos, visticamāk, bērna plecam aizķeroties aiz kaunuma kaula, norāda ģimene.

Edmonda kungs sacīja, ka šādos gadījumos ir speciāla taktika un ārkārtas gadījumos tiek veikts ķeizargrieziens. Rosas kundze sacīja, ka sākotnēji to lūgusi, taču viņai atteica.

Tā vietā viņa bija spiesta trīs mokpilnas stundas neveiksmīgi mēģināt laist pasaulē bērnu bez ķirurģiskas iejaukšanās.

Teilors un Rosa apgalvo, ka doktore Treisija Sentdžuljana lietojusi pārmērīgi lielu spēku, lai mēģinātu izvilkt dzemdību ceļos iesprūdušo bērnu, un tā pārlauzusi puisēna kaklu.

Tikai pēc tam mazuli izņēma ārkārtas ķeizargrieziena operācijā.

Ģimene arī izvirzījusi apsūdzības slimnīcai, ka viņiem netika ziņots par bērna nāves iemeslu, kā arī ļauts pieskarties vai turēt jaundzimušo.

Tā vietā darbinieki mudināja pāri kremēt bērnu bez pēcnāves ekspertīzes, sacīja advokāts, norādot, ka tas bijis apzināts patiesās situācijas slēpšanas mēģinājums.

Intervijā medijam "People" pāris norādīja, ka viņi zīdaiņa nāves cēloni uzzināja tikai trīs dienas vēlāk, kad ar viņiem sazinājās apbedīšanas birojs, lai informētu gan viņus, gan medicīnas eksperta biroju par zīdaiņa mirstīgo atlieku stāvokli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu