Oskars Erdmanis kļuvis par Valsts kontroles padomes locekli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts kontroles padomes loceklis Oskars Erdmanis.
Valsts kontroles padomes loceklis Oskars Erdmanis. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeima 8. februārī par Valsts kontroles padomes locekli apstiprināja Oskaru Erdmani.

Erdmanis amatā apstiprināts uz četriem gadiem.

Erdmanis amatā apstiprināts pēc valsts kontroliera Edgara Korčagina priekšlikuma. Kā norāda Valsts kontrolē, Erdmanis iepriekš vadīja Valsts kontroles Piektā revīzijas departamenta Trešo sektoru. Šis departaments atbild galvenokārt par revīzijām pašvaldībās.

Erdmanis ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnēs Latvijas Universitātē. Savukārt 2019.gadā viņš ieguvis Informācijas sistēmu un audita starptautiskā centra sertifikātu lietderības revīzijās, un kopš 2020.gada ir sertificēts publiskā sektora revidents lietderības revīzijās.

Pašlaik Erdmanis ir Valsts kontroles pārstāvis Eiropas augstāko revīzijas iestāžu apvienības (EUROSAI) pašvaldību revīzijas darba grupā. Iepriekš viņš kā eksperts iesaistījies starptautiskos projektos Serbijā, Vjetnamā, Uzbekistānā un citur, kas saistīti ar revīzijas kapacitātes stiprināšanu un kvalitātes kontroli.

Erdmanis vada apmācības pašvaldību speciālistiem par iekšējās kontroles sistēmu un risku vadību, attīstības un budžeta plānošanas sasaisti, kā arī kapitālsabiedrību pārvaldību. Tāpat Erdmaņa vadībā ir veiktas revīzijas ar inovatīviem metodoloģiskiem risinājumiem, piemēram, par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanu publiskajā sektorā, par valsts un pašvaldību gatavību ieviest ANO ilgtspējīgas attīstības mērķus un citas.

Jaunapstiprinātais Valsts kontroles padomes loceklis norāda, ka viņa lielākā motivācija Valsts kontroles padomes locekļa amatā ir "turpināt attīstīt Valsts kontroli par modernu augstākās revīzijas iestādi ar jaudīgu profesionāļu komandu".

Erdmanis uzsver, ka Valsts kontroles darba rezultātam ir jābūt faktoram, kas sekmētu pozitīvas pārmaiņas un produktivitāti publiskajā sektorā, tā sniedzot ieguldījumu iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā.

Valsts kontrole ir neatkarīga koleģiāla augstākā revīzijas (audita) iestāde, un tā veic revīzijas atbilstoši Latvijā atzītiem starptautiskajiem revīzijas standartiem. Valsts kontroles darbības mērķis ir noskaidrot, vai rīcība ar valsts un pašvaldību līdzekļiem ir tiesiska, pareiza, ekonomiska un efektīva, kā arī sniegt rekomendācijas atklāto trūkumu novēršanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu