Sevastova iesoļo Rumānijas "WTA 250" turnīra ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: facebook.com/TransylvaniaOpen

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdien, startējot savās pirmajās "WTA 250" sērijas sacensībās pēc atgriešanās tenisā, Klužas-Napokas turnīra otrajā kārtā tika pie uzvaras un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 656.vietu, otrās kārtas jeb astotdaļfināla cīņā ar 6-2, 6-7 (5:7), 2-0 uzvarēja turnīra sesto raketi krievieti Eļinu Avanesjanu (WTA 61.).

Pirmajā setā pirmajos četros geimos abas tenisistes nespēja uzvarēt savas serves geimos, rezultātam kļūstot neizšķirtam 2-2, taču nākamajos četros geimos pārliecinoši pārāka bija Sevastova, tiekot pie drošas uzvaras pirmajā setā ar 6-2.

Savukārt otrā seta izskaņā pēc uzvarētiem diviem geimiem pēc kārtas Sevastova izvirzījās vadībā ar 6-5, taču nākamajā geimā nespēja aizmantot piecas mačbumbas, pie panākuma tiekot pretiniecei. Otrā seta taibreikā ar 7:5 pārāka bija Avanesjana.

Trešajā setā Sevastova izvirzījās vadībā ar 2-0, un pēc tam viņas pretiniece savainojuma dēļ vairs nevarēja turpināt maču, latvietei tiekot pie panākuma.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 60 pasaules ranga punktus.

Nākamajā kārtā Sevastova tiksies ar rumānieti Žakelīni Kristianu (WTA 81.) vai Dānijas sportisti Klāru Tausoni (WTA 80.).

Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar 6-2, 6-3 pārspēja mājinieci Andrēu Mitu (WTA 216.), kamēr Avanesjana turnīru sāka ar uzvaru pār Vācijas tenisisti Tamaru Korpaču (WTA 77.), pieveicot pretinieci ar 6-4, 7-6 (7:3).

Sacensību rīkotāju īpašo ielūgumu Latvijas tenisiste novembrī un decembrī startēja divos "WTA 125" sērijas turnīros Andorā un Francijas pilsētā Limožā, abos tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Sevastova kortā ir atgriezusies pēc gandrīz divu gadu pauzes, kas saistīta ar bērna piedzimšanu. Pamatsacensībās liepājniece var piedalīties ar rīkotāju speciālo ielūgumu vai izmantojot aizsargāto rangu.

Latvijas tenisiste jau 2013.gadā traumu dēļ bija uz laiku pārtraukusi sportistes karjeru, taču sekmīgi atgriezās kortos 2015.gadā.

Karjeras laikā viņa ir izcīnījusi četrus WTA titulus, 2010.gadā uzvarot Oeirašā, 2017.gadā - Maljorkā, 2018.gadā - Bukarestē un 2019.gadā - Jūrmalā. Vēl četros turnīros 2016. un 2018.gadā liepājniece sasniedza finālu.

Sacensības notiks cietā seguma kortos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu