Kur Rīgā visbiežāk uzdarbojas kabatzagļi?

Apollo.lv
Papildināts 16:58, 8. februāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kabatzaglis.
Kabatzaglis. Foto: Andrey_Popov/"Shutterstock"

Arvien biežāk notiek kabatzagļu uzbrukumi. Raidījums "360TV Ziņneši" kopā ar Valsts policijas darbiniekiem devās ielās un parādīja, kā notiek zādzības Rīgā.

“Kad cilvēks iet pa kāpnēm, viņš turas pie margām un savu uzmanību pievērš kāju kustībām. Šajā brīdī zagļi atver somu un izņem maku, naudu vai telefonu. Cilvēks to pat nejūt. Viņš ļoti uzmanās, lai nenokristu, pārējam netiek veltīta uzmanība,” atklāj Valsts policijas operatīvais darbinieks.

Dodoties uz nākamo zagļu iecienīto vietu, noskaidrojas, ka lielākā daļa garnadžu ir, tā sakot, savas jomas eksperti. Tāpat gandrīz visi neskaitāmas reizes pabijuši policijā un kādu laiku pavadījuši aiz restēm.

"Bīstamākā ir 15. trolejbusa maršruta gala pietura centrā. Tur visvairāk cilvēku ir darba stundās un dienas beigās, kad cilvēki brauc no vai uz darbu. Viņi visi steidzas, it īpaši, kad ir slikti laikapstākļi – lietus, sniegs vai vēl kaut kas. Viņi grūstās un mēģina ātrāk iekāpt trolejbusā. Tajā momentā viņi ieliek maku, telefonu kabatā vai somā, neaizverot to. Kabatzaglis pienāk no aizmugures un paņem."

Līdzīgi, garnadži darbojas arī Vecrīgā – tur viņi uzglūn tūristu grupām un vientuļiem ārvalstniekiem. Bieži vien bruņojumā tie paši lietussargi, kas slēpj notiekošo no apkārtējo acīm.

Policists atklāj, ka tie laiki, kad garnadžiem bijis savs goda kodekss un viņi nav uzglūnējuši māmiņām ar bērniem un sirmgalvjiem, ir pagājuši. Tagad vien retais no notvertajiem vēl stāsta ko tādu. Pārsvarā zog to, kam tiek klāt. Tātad, ja būsi neuzmanīgs, garnadži nelaidīs garām iespēju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu