Medijs: ASV apstiprinājušas, ka "IL-76" lidmašīnu notriekusi "Patriot" sistēmas raķete (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Militārās kravas lidmašīnu "IL-76", kas 24. janvārī avarēja Belgorodas apgabalā Krievijā, notrieca ASV raķešu sistēmas "Patriot" raķete, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza", atsaucoties uz "The New York Times".

Medijs raksta, ka ASV amatpersonas publiski nerunās par avārijas apstākļiem un iemesliem, taču ir apstiprinājušas, ka "Patriot" raķetes patiešām tika izmantotas. 

Saskaņā ar anonīmo ASV amatpersonu sniegto informāciju, Ukrainas bruņotie spēki nezināja, ka Krievijas lidmašīna varētu pārvadāt ukraiņu karagūstekņus. Tā parasti pārvadājusi raķetes, kas to padarījis par svarīgu mērķi Kijivai. 

Medijs raksta, ka vēl joprojām nav skaidrs, kādas personas patiešām atradās lidmašīnā. Amatpersonas norāda, ka visu bojāgājušo identitātes nav apstiprinātas, taču iespēja, ka starp tiem varētu būt arī ukraiņu karagūstekņi, arī nav izslēgta. 

Versiju, ka lidmašīnu notriekušas "Patriot" raķetes, pauda arī Krievijas diktators Putins.

Kā ziņots, Krievijas Belgorodas apgabala Koročas rajonā avarēja militārā transportlidmašīna "IL-76". Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvo, ka lidmašīnu notrieca Ukrainas spēki un tajā atradās 65 Ukrainas militārpersonas apmaiņai, seši apkalpes locekļi un trīs Krievijas karavīri. Visi viņi gājuši bojā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu