Noskaidrots, kurš mūziķis Supernovas finālā izcīnījis ceļazīmi uz Eirovīziju (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lauris Vīksne/LTV

10. februāra vakarā desmit Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa "Supernova" dalībnieki sacentās par iespēju pārstāvēt Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmes pilsētā Zviedrijā. Ceļazīmi uz Eirovīziju izcīnīja mūziķis Dons (īstajā vārdā Arturs Šingirejs) ar dziesmu "Hollow". 

Finālā piedalījās Alekss Silvers, Avéi, Dons, Ecto, Edvards Strazdiņš, Funkinbiz, Katrīna Gupalo, grupa "Papīra lidmašīnas", Saint Levića un duets "Vēstulēs".

Skatītāju un žūrijas balsojuma kopvērtējumā noskaidrojās, ka 2024. gadā Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs Dons.

Skatītājus konkursa "Supernova" finālā priecēja arī viesmākslinieki no kaimiņvalstīm: igauņu māksliniece Alika, kura pagājušā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu "Bridges" ieguva 8. vietu, kā arī Gabrielius Vagelis – mūziķis no Lietuvas, kurš vairākkārt piedalījies Lietuvas Eirovīzijas atlasēs.

Kā zināms, pēc pirmā pusfināla kļuva zināms, ka finālam kvalificējas: Funkinbiz – "Na Chystu Vodu", Alekss Silvers – "For the Show", "Vēstulēs" – "kur?", "Papīra lidmašīnas" – "Mind Breaker", Avéi ar dziesmu "Mine", Saint Levića – "Tick-Tock", Dons - "Hollow", Ecto ar dziesmu "Outsider", Katrīna Gupalo – "The Cat’s Song", Edvards Strazdiņš ar dziesmu "Rock n' Roll Supernova".

Bet aiz strīpas palika pieci dalībnieki – Patrīcija Spale - "Heaven’s Raining Down on Me", "B/H" ar dziesmu "Amsterdam", "Jar of Kings" ar "Wildfire", Agnese Rakovska ar dziesmu "AI", Sasha Sil ar "Love is a Language".

Foto: "Supernova 2024" pusfināls

Konkursa uzvarētāju noteica skatītāju un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Detalizētus rezultātus, norādot žūrijas piešķirtās vietas un skatītāju balsojuma rezultātus, LTV publicēs pēc konkursa fināla.

Savukārt konkursa žūrijas sastāvu LTV atklās maijā, kad būs noslēdzies Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast mākslinieku, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā.

Jau iepriekš vēstīts, ka izlozē noskaidrots, ka konkursa "Supernova" uzvarētāja dziesma Eirovīzijas konkursā izskanēs otrajā pusfinālā. Tajā kopā ar Latviju šogad piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 9. maijā, bet fināls – 11. maijā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu