VIDEO un FOTO Kādu kravu pārvadāja lielākais konteinerkuģis Rīgas ostas vēsturē? (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Naktī uz svētdienu Rīgas ostā ienāca konteinerkuģis "MSC MARITINA V". Tas ir lielākais Rīgu jebkad apmeklējušais konteinerkuģis, informēja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji. RUS TVNET noskaidroja, kādā maršrutā kuģis devās un kādu kravu pārvadāja. 

RUS TVNET Rīgas brīvostas pārvaldē noskaidroja: "Kuģa maršruts savieno vairākas Baltijas jūras ostas, tostarp Antverpeni, Rīgu, Sanktpēterburgu un Havru.

Konteineri, kas tiek izkrauti Rīgā, var būt no jebkuras maršrutā iekļautās ostas (katrā ostā daži konteineri tiek izkrauti, daži tiek iekrauti). Rīgas brīvostas pārvalde apkopo datus par Rīgas ostā apstrādāto konteineru vienību skaitu."

VID mediju informēja, ka "MCS konteinerkuģi no Sanktpēterburgas piestāj Rīgas ostā aptuveni četras reizes mēnesī, katru reizi atvedot ap 300 konteineru.

Lielākā daļa no tiem ir tukši konteineri (bez kravas), bet tie pārvadā arī preces, kas nav iekļautas Krievijai noteikto sankciju sarakstā."

MSC MARITINA V Rīgas ostā ieradās 3. februārī, no Sanktpēterburgas ostas nogādājot 320 konteinerus, no kuriem 100 tukši tika izkrauti Rīgas ostā, bet 220 bija paredzēti citām ES ostām.

266 metrus garais un 37 metrus platais kuģis iet ar Madeiras (Portugāles) karogu, un tā maksimālā ietilpība ir 4533 TEU (20 pēdu konteineri).

Kuģa operators ir Šveicē bāzētā starptautiskā kompānija MSC (Mediterranean Shipping Company), kas Rīgas ostu iekļāvusi savas regulārās konteineru līnijas maršrutā.

"MSC MARITINA V" Rīgas ostā vispirms piestāja un tika apkalpots pie SIA "Rīgas Centrālais Termināls" piestātnēm, un tagad tas pārtauvots pie SIA "Baltic Container Terminal", kur turpinās kuģa kraušanas darbi.

No Rīgas ostas konteinerkuģis trešdien, 7. februārī, dosies tālāk uz Havras ostu Francijā. 

Foto: Rīgas ostā ienācis lielākais konteinerkuģis ostas vēsturē

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu