"Meta" sāk izvērtēt vārda "cionists" lietojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

ASV uzņēmums "Meta" piektdien apstiprināja, ka tas izvērtē, kad vārda "cionists" lietošana sociālajos tīklos "Facebook" un "Instagram" būtu uzskatāma par naida runu.

Šis jautājums kļuvis aktuāls, pieaugot antisemītismam tiešsaistē kopš kara sākuma starp Izraēlu un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

"Meta" laikraksta "Washington Post" rakstā apstiprināja, ka apsver naida runas aizlieguma paplašināšanu, ietverot vairāk šī termina lietošanas gadījumu, īpaši tad, ja tas ir vārda "'ebrejs" vai "izraēlietis" aizstājējs ar negatīvu nokrāsu.

"Ņemot vērā polarizēta publiskā diskursa palielināšanos Tuvo Austrumu notikumu dēļ, mēs uzskatām, ka ir svarīgi izvērtēt mūsu vadlīnijas, izskatot paziņojumus, kuros izmantots termins "cionists"," sacīja "Meta" preses sekretāre.

"Lai gan termins "cionists" bieži attiecas uz personas ideoloģiju, kas nav aizsargāta pazīme, to arī var izmantot, attiecinot uz ebrejiem vai izraēliešiem."

"Meta" politika aizliedz uzbrukumus cilvēkiem uz reliģiskās vai nacionālās piederibas pamata, tāpēc kompānijai ir izaicinājums atšķirt, vai vārds "cionists" attiecas uz ideoloģiju vai cilvēku grupu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu