Valdība plāno paaugstināt Ministru kabineta balvas apmēru līdz 10 000 eiro (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru kabineta balva.
Ministru kabineta balva. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība plāno paaugstināt Ministru kabineta (MK) balvas apmēru līdz 10 000 eiro, liecina Valsts kancelejas sagatavotais noteikumu projekts.

Valsts kancelejas pārstāvji norāda, ka MK balva sevī ietver Goda diplomu, krūšu nozīmīti un naudas balvu, kuras apmērs nav pārskatīts kopš tās dibināšanas 1995. gadā, kad tas bija 5000 latu jeb 7115 eiro. Valsts kanceleja vēlas celt valdības augstākā apbalvojuma vērtību.

Saskaņā ar noteikumu projektu, balvas piešķiršanai būs nepieciešams papildu finansējums 17 310 eiro 2024. gadā un arī turpmākajos gados.

Balvu piešķir sešām personām gadā, lai novērtētu personu ieguldījumu demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, nozīmīgu darbību saimnieciskajā vai sabiedriskajā jomā vai nopelnus citās valstij nozīmīgās darbības jomās.

Pērn balvu saņēma Zemessardzes vadības un štāba Izlūkinformācijas pārvaldes Izlūkinformācijas ieguves un analīzes daļas priekšnieks, majors Jānis Slaidiņš, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis, ķīmijas doktors Pāvels Arsenjans, Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romans Alijevs, fonda "Nāc līdzās!" vadītāja Sarma Freiberga, biedrība "Centrs Marta" un rakstnieks Alberts Bels.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu