VIDEO Kanādiešu peldētāja 99 gadu vecumā pārspēj trīs pasaules rekordus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Betijai Bruselai šogad ir daudz iemeslu svinēt. Peldētāja ne tikai gada sākumā laboja trīs pasaules rekordus, bet arī jūlijā svinēs savu 100. jubileju, ziņo CBC.

Kad kundze nokļūst ūdenī, visa pārējā pasaule viņai pazūd.

"Kad [es] peldu, es skaitu savus nopeldētos celiņus... jūs īsti nevarat koncentrēties uz neko citu, jo tad jūs zaudējat skaitu," atklāj Brusela.

"Ir patīkami iegūt medaļu. Bet, ja es labi pavadu laiku, tas arī ir labi," viņa sacīja izdevumam "The Current".

Brusela 20. janvārī pārspēja pasaules rekordu 400 metru brīvā stila peldējumā sievietēm, sacenšoties vecuma kategorijā no 100 līdz 104 gadiem peldēšanas sacensībās Viktorijā.

Saskaņā ar sacensību noteikumiem Brusela kvalificējas šai kategorijai, jo viņai šogad aprit 100 gadu.

Viņa gandrīz par četrām minūtēm pārspēja iepriekšējo rekordu un tajā pašā dienā laboja vēl divus rekordus – 50 metru brasa peldējumu un 50 metru peldējumu uz muguras.

Brusela piedzima Nīderlandē, kur iemācījās peldēt Amsterdamas apkārtnes kanālos. Viņa vēlāk pārcēlās uz Kanādu un 1959. gadā apmetās uz dzīvi Grandforksā. Brīžos, kad varēja atrauties no ģimenes audzināšanas un mājas pienākumiem, viņa nodevās peldēšanai.

Tikai deviņdesmito gadu sākumā viņa pirmo reizi piedalījās peldēšanas sacensībās 68 gadu vecumā.

"Es nopeldēju vienu joslu brasā, un es pat to nedarīju pareizi," viņa smejoties sacīja. "Man nekad nekas nebija mācīts. Es to vienkārši darīju."

Tagad Brusela ir daļa no peldētāju komandas un uz baseinu dodas divas reizes nedēļā. Kad viņa nav baseinā, viņa cenšas iet pastaigās, lai būtu aktīva.

"Es dzīvoju uz kalna. Es lēnām eju augšā kalnā un, kad eju lejā, es eju ātri," viņa smejas. "Mani bērni vienmēr [saka]: "Mammu, neej tik ātri!"

VIDEO: Betija Brusela uzstāda pasaules rekordu peldēšanā 400 metru distancē sievietēm vecuma kategorijā no 100 līdz 104 gadiem

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu