Alabamā nozagts 61 metru augsts radio tornis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sakaru tornis.
Sakaru tornis. Foto: Valentin Baciu/Shutterstock

Milzīga radiotorņa zādzība apklusinājusi nelielas Alabamas pilsētiņas un apkārtējā apgabala vietējo radiostaciju. Zaglis vai zagļu grupējums aiznesuši 61 metru augsto radiotorni, kas nodrošināja "WLJX radio" pārraidi, ziņo radiostacija un ASV mediji.

Šobrīd nav veikta neviena aizturēšana.

"Mūsu stacijas sauklis ir "Volkeras apgabala skaņa", un šobrīd, kad mūsu stacija ir pazudusi, kopiena ir zaudējusi savu skaņu un balsi," ziņu aģentūrai "The Associated Press" sacīja "WJLX radio" ģenerāldirektors Brets Elmors.

Zādzība tika atklāta 2. februārī, kad apkopes brigāde ieradās mežainajā apvidū, kur kādreiz atradās tornis, un konstatēja, ka tas ir pazudis. Nozagta arī pārraides nodrošināšanas tehnika, kas tika glabāta tuvējā ēkā.

"Ielauzties mūsu ēkā un nozagt visu mūsu aprīkojumu un torni? Sasodīts, būtu vismaz atstājuši mums torni — tā ir visdārgākā lieta, ko nomainīt."

Elmors sacīja, ka viņam ir aizdomas, ka vispirms tika pārgriezts torņa turošais vads, tādējādi nogāžot konstrukciju zemē. Pēc tam tas, visticamāk, tika sagriezts mazākos gabalos un aizvests.

Stacijai nebija torņa vai aprīkojuma apdrošināšanas, un Elmors lēš, ka atjaunošanai būs nepieciešami 60 000 līdz 100 000 ASV dolāru.

"Mēs esam mazs radio, un mums nav tādas naudas," viņš teica.

Radio stacija ir izveidojusi "GoFundMe" lapu, lai vāktu ziedojumus. Elmors atklāja, ka nevēlējās sākt ziedojumu vākšanu, bet draugs viņu pierunāja nolikt malā savu lepnumu un ļaut cilvēkiem palīdzēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu