Kāda būs Grīziņkalna tirgus nākotne? Iedzīvotāji aicina Rīgas domi pieņemt lēmumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Grīziņkalna tirgus.
Grīziņkalna tirgus. Foto: Kaspars Teilāns/Grīziņkalna apkaimes biedrība/Facebook

Grīziņkalna apkaimes biedrība aicina Rīgas domi nevilcināties ar lēmuma pieņemšanu par tirdziņa nākotni Asara un Pērnavas ielas krustojumā, aģentūru LETA informēja biedrībā.

Iedzīvotāju ieskatā, Rīgas domes institūcijām vairoties no konkrētas atbildes par radušos situāciju, 8.februārī tika organizēta iesaistīto pušu tikšanās Grīziņkalna tirgus laukumā. Tā beidzās bez konkrēta lēmuma un tālākiem rīcības plāniem.

Grīziņkalna apkaimes biedrība pašvaldības rīkotajā līdzdalības budžeta konkursā ieguva 70 000 eiro, kurus plāno izlietot šajā krustojumā esošās degradētas teritorijas pārveidei par apkaimes tirgus laukumu.

Biedrība uzrunāja tirgus rīkotāju "Latvijas mājražotāji" rīkot pop-up tirdziņus un jau no šī gada tirgus šajā teritorijā notiek katru svētdienu, piesaistot lielu tirgotāju un pircēju interesi.

Taču pēc finansējuma piešķiršanas iedzīvotāju iniciatīvai, Rīgas domes Īpašumu departaments daļu teritorijas izsolījis elektroautomašīnu uzlādes staciju izbūvei, tādējādi apdraudot tirgus laukuma projekta īstenošanu.

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA) iepriekš jau apsolīja atbalstu tirgus laukuma iekārtošanai minētajā vietā.

Ratnieks uzsvēra - ja diskusijā netiks rasts kāds pieņemams kompromiss, viņš esot uzdevis Īpašumu departamentam atteikties no uzlādes staciju izvietošanas konkrētajā vietā un meklēt tiesiskos risinājumus, lai mainītu attiecīgo līgumu ar "Latvenergo", piedāvājot citas vietas auto uzlādes stacijām.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks norāda, ka mājražotāju tirdziņi ir ļoti nepieciešami Rīgas pilsētvidē, jo sevišķi, ja tā ir atbalstīta pašu iedzīvotāju iniciatīva. Katru nedēļu tirdziņš pulcējot dažādus amatniekus, zemniekus un māksliniekus ar saviem piedāvājumiem, radot vietu, kur katrs var atrast ko īpašu un unikālu. Tirdziņa projekta attīstīšana veicinot šīs apkaimes iedzīvotāju savstarpējo sadarbību un piedalīšanos pilsētas attīstībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu