Nospēlēto miljonu skandāls Lietuvā: pirmstiesas izmeklēšanu pārņem Eiropas Prokuratūra

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Azartspēles.
Azartspēles. Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP

Eiropas Prokuratūra (EPPO) pārņēmusi pagājušajā nedēļā atjaunoto pirmstiesas izmeklēšanu par aizdomīgu finanšu pārskaitījumu, kas saistīta ar Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" bijušo infrastruktūras fonda partneri Šarūnu Stepukoni.

Eiropas Prokuratūras deleģētais prokurors Darjus Karčinsks pirmdien apstiprināja, ka jau piektdien ir lūdzis EPPO atsākt lietas izskatīšanu, kas to pieņēmusi.

Kā teica prokurors, nedēļas sākumā viņš izvērtēs šo lietu un izlems, vai to izmeklēt atsevišķi vai apvienot ar pērn novembrī sākto galveno pirmstiesas izmeklēšanu, kuras laikā Stepukonis jau tika atzīts par aizdomās turēto vairāk nekā 27 miljonu eiro piesavināšanā.

Naudas atmazgāšanas izmeklēšana, kas tika atsākta pagājušajā nedēļā, ir saistīta ar aizdomīgu finanšu darījumu ar Polijas uzņēmumu, kad 2022.gada martā uz Stepukoņa kontu maksājumu platformā "Paysera" tika pārskaitīti 3,9 miljoni eiro.

Pēc tam šie līdzekļi tika iesaldēti, bet vēlāk tajā pašā gadā izmeklēšana tika izbeigta, jo pārkāpums netika noteikts.

Tagad tā ir atsākta, jo gan šajā, gan galvenajā izmeklēšanā pārbaudītie finanšu darījumi attiecas uz tiem pašiem uzņēmumiem un bankas kontiem un sakrīt ar naudas pārskaitījumu periodiem.

Stepoukonis pašlaik ir izsludināts starptautiskajā meklēšanā. Tiek uzskatīts, ka vismaz daļu no nozagtās naudas viņš ir zaudējis azartspēlēs.

Tiesībaizsardzības iestādes nav atklājušas, cik lielu naudas summu Stepoukonis ir zaudējis azartspēlēs, vai viņa rīcībā joprojām ir daļa no piesavinātās naudas un vai ir zināma viņa pašreizējā atrašanās vieta.

Lietuvas ģenerālprokurore Nida Grunskiene pirmdien, jautāta, vai prokuroriem ir izdevies atrast Stepukoni vai sazināties ar viņu, žurnālistiem sacīja, ka nevar sniegt komentārus, "jo šo pirmstiesas izmeklēšanu kontrolē Eiropas deleģētie prokurori, es neesmu pilnvarota atbildēt uz šiem jautājumiem".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu