Grupa "Bi-2" atteikusies uzstāties Dubaijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: echofm_online/"X"

Grupa "Bi-2" atcēlusi koncertu Dubaijā, kuram bija jānotiek 17. februārī, vēsta medijs "Meduza".

Naudu par biļetēm "Platinumlist" biļešu serviss tuvākajās dienās atmaksās ikvienam, kurš iegādājās biļetes.

Grupa norāda, ka koncerta atcelšana neietekmēs turnejas grafiku – pārējie koncerti notiks paredzētajos datumos.

Grupa nepaskaidroja koncerta atcelšanas iemeslus.

Jau vēstīts, ka grupas "Bi-2" līderis Igors Bortņiks jeb Ļova savā "Instagram" kontā publicējis fotogrāfijas un video no migrācijas cietuma Taizemē, kur mūziķi pavadīja vairākas dienas pēc aresta 24. janvārī.

Video redzama pārpildīta kamera, kurā vairāk nekā desmit cilvēku spiesti cieši saspiesti gulēt vai sēdēt uz plāniem matračiem uz grīdas. Citā videoklipā grupas dalībnieki tiek pārvadāti aizrestotā automašīnā, bet vēl citā tiek noņemti Ļova pirkstu nospiedumi. 

"Koncerti Taizemē no mums neatkarīgu iemeslu dēļ izvērtās skaļi un iespaidiem bagāti. Par notikušo ir runāts un rakstīts pietiekami daudz. Mēs tikai vēlamies atgādināt, ka "Bi-2" galvenā vērtība bija un paliek brīvība. Tā vienmēr ir ar mums. Cīnies par to – jebkuros apstākļos! Uz tikšanos koncertos," rakstīja mūziķis.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Taizemes varasiestādes aizturēja mūziķus un viņu pārstāvjus uzreiz pēc koncerta Puketā 24. janvārī, bet 26. janvārī tiesā viņiem tika piemērots naudas sods saistībā ar apsūdzībām par nelikumīgu uzstāšanos. Sodu viņi nekavējoties samaksāja.

"Bi-2" dalībnieki minēja, ka aizturēšanas iemesls bija "nepareizi organizatoru sagatavoti dokumenti", tomēr, viņuprāt, ne mazāk būtisku lomu nospēlēja ārējs spiediens, kura iemesls ir mūziķu uzskati un nostāja. "Bi-2" atklāti ir pret karu ar Ukrainu.

"No mums netika iekasētas nekādas papildu maksas. Situācija un troksnis ap notikušo liecina, ka ārējam spiedienam bija nozīmīga loma mūsu aizturēšanā. Mēs zinām, ka šī spiediena iemesli ir mūsu mākslinieciskā izpausme, mūsu uzskati, mūsu nostāja."

Taizemes migrācijas policija grupu nedēļu aizturēja, līdz 31. janvārī grupas advokāts paziņoja, ka visi "Bi-2" dalībnieki lido uz Izraēlu.

Iepriekš kļuva zināms, ka no Taizemes uz Izraēlu aizlidojis "Bi-2" līderis Igors Bortņiks (Leva). Viņam ir Izraēlas pilsonība.

Grupas advokāts arī komentēja, ka Krievija pieprasījusi deportēt trīs mūziķus, kuriem ir tikai viena, Krievijas, pilsonība. Pēc "Meduza" teiktā, šie trīs mūziķi bijuši basģitārists Maksims "Litmusu" Andrjuščenko, ģitārists Andrejs Zvonkovs un viestaustiņinstrumentālists Gļebs Koļadins.

Laikā, kad grupa vēl atradās aizturēšanā, Krievijas ģenerālkonsuls Puketā Vladimirs Sosnovs paziņoja, ka mūziķi jānogādā Bangkokā "vēlākai izraidīšanai".

"RIA Novosti" norādīja, ka izraidīšana saskaņā ar Taizemes likumiem tiek veikta ar tiešo lidojumu uz valsti, kurā izdota pase.

Ar mūziķiem draugos esošais politiķis Dmitrijs Gudkovs apgalvoja, ka ģenerālkonsuls Sosnovs personīgi piezvanījis uz migrācijas departamentu un pieprasījis, lai mūziķi pēc soda nomaksas nevis tiktu atbrīvoti, bet gan deportēti uz Krieviju.

Pēc Gudkova teiktā diplomāts iepriekš Taizemes varas iestādēm nosūtījis to mūziķu "melno sarakstu", kuru uzstāšanos Krievijas varas iestādes vēlas aizliegt, kā arī deportēt viņus uz Krieviju.

"Bi-2" grupa konsekventi ieņēmusi karu nosodošu pozīciju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu