“Mums ir sava mazā pasaule uz laukuma.” Pludmales volejboliste Samoilova par to, kā gatavojas olimpiādei un koncentrējas spēlei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, pludmales volejboliste un olimpiete Anastasija Samoilova stāsta, ar kādām sajūtām gaida olimpiskās spēles Parīzē un kā nomierinās, koncentrējas spēlei. “Spriedze ir nenormāla pēc ceturtās vietas Tokijā,” teic volejboliste, “Visi no mums gaida, ka mēs ar medaļām stāvēsim.”

Raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Samoilova norāda, ka šobrīd ir diezgan liela spriedze un gaidas pēc ceturtās vietas iegūšanas Tokijas olimpiskajās spēlēs. “Mēs to ļoti gribam pašas, bet es uzskatu, ka tā ceturtā vieta – mums to nevar atņemt, tas ir liels sasniegums Latvijas sportam un mums pašām. Tagad mēs cītīgi strādājam, lai pilnveidotu mūsu spēli un parādītu labāko sniegumu arī Parīzē,” viņa stāsta.

Taujāta par to, kā nomierinās un koncentrējas spēlei, īpaši, kad visa pasaule raugās pludmales volejbola laukumā, sportiste atzīst: “Es par to vispār nedomāju. Es domāju par savu spēli un ko es varu darīt.” Sākumā domas koncentrētas vienā virzienā – dabūt vienu punktu, un tad vēl vienu, un vēl vienu. “Koncentrējos vienkārši uz sevi, jo pārsvarā, kad spēlēju, es nedzirdu atbalstītājus, nedzirdu mūziku, kura skan,” pastāsta Samoilova.

“Esmu tik ļoti iekšā tajā spēlē un tajā, ko mēs ar Tīnu (Graudiņu – aut.) darām – kā mēs varam atrast tās vājās vietas pretiniecēm un vēl paspēt sevi uzslavēt, un uzslavēt Tīnu. Mums tur ir sava maza pasaule uz laukuma,” teic sportiste, iztēlojoties savu spēli Parīzē. “Tajā brīdī, kad spēle sāksies, mums būs tāds – vou, mēs esam Parīzē pie Eifeļa torņa, un tas man iedos vēl papildu enerģiju, es domāju, – ka viss ir tik skaisti, ka es esmu šeit, šajā brīdī.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties un noskatīties šeit!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu