Sinoptiķi sagatavojuši laika prognozi atlikušajai nedēļai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietus un slapjš sniegs Rīgas centrā.
Lietus un slapjš sniegs Rīgas centrā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Tuvākajās dienās Latvijā būs daudz nokrišņu, pārsvarā gaidāms lietus. Gaiss kļūs siltāks, bet nedēļas beigās piesals, liecina jaunākās laika prognozes.

Ceturtdien valsts rietumu un centrālajā daļā nedaudz līs, vietām gaidāms slapjš sniegs, savukārt ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu austrumu novados prognozēta stipra snigšana.

Lielāks nokrišņu daudzums gaidāms piektdien un sestdien, kad galvenokārt līs, bet jau sestdienas vakarā sāks piesalt.

Visticamāk, svētdien uzspīdēs saule un tikai vietām īslaicīgi snigs.

Piektdien Kurzemē un Zemgalē, sestdien naktī un no rīta arī citviet valstī gaiss iesils līdz +5..+8 grādiem. Sagaidāms, ka sestdien brāzmainu dienvidrietumu vēju nomainīs ziemeļrietumu vējš, tādēļ jau sestdienas vakarā gaisa temperatūra var noslīdēt zem nulles.

Svētdien un nākamās nedēļas sākumā Latvijas austrumu daļā valdīs neliels sals, citviet valstī gaisa temperatūra dienas laikā pakāpsies līdz nullei vai nedaudz augstāk, nokrišņu būs maz. Atbilstoši pašreizējām prognozēm nākamās nedēļas otrajā pusē gaiss kļūs siltāks un palaikam gaidāmi nokrišņi.

Nedēļas otrajā pusē celsies ūdens līmenis upēs

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem patlaban daudzās upēs valsts rietumu un dienvidu daļā ūdens līmenis paaugstinās, bet tas pārsvarā saglabājas zemāks nekā februāra sākumā. Kurzemes upēs praktiski nav ledus, citviet saglabājas vidēji 11-22 centimetrus biezs ledus, Alūksnes ezerā ledus biezums palielinājies līdz 39 centimetriem.

Straujākais ūdens līmeņa kāpums upēs gaidāms šīs nedēļas nogalē. Hidrologi prognozē, ka Lielupes baseina upēs gaidāma plašāka palieņu applūšana, tas var notikt arī citos upju baseinos. Dažviet iespējama ledus iešana un krasas ūdens līmeņa svārstības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu