FOTO Krievija vēlreiz apliecina, ka sports ir un būs viņu propagandas instruments (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Viena no iecienītākajām Krievijas propagandas frāzēm kopš kara sākuma Ukrainā ir: "Sportu ar politiku nevajag jaukt." Aizvadītajā nedēļas nogalē Maskavas apgabalā notikušajās slēpošanas sacensībās šis apgalvojums jau atkal tika apgāzts.

Sporta un politikas nesaistīšanas lozungs pēdējo gadu laikā ir bijis krievu politiķu mēģinājums panākt, ka valsts sportisti tomēr tiek atgriezti starptautiskā sporta apritē.

Tomēr ik pa laikam gan sportistu, gan krievu sporta funkcionāru darbos un izteikumos tiek apliecināts tieši pretējais.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Maskavas apgabalā Himkos norisinājās amatieru slēpošanas sacensības, kurās piedalījās vairāki tūkstoši sportistu. Pirms starta organizatori slēpojuma dalībniekus nostādīja tā, lai izveidotos Z burts, kas ir Krievijas kara simbols pēc iebrukuma Ukrainā.

Foto: EPA/Scanpix

Tāpat pirms sacensību sākuma tika atskaņota kara noziedznieka Vladimira Putina uzruna, kurā tika pausts atbalsts okupantiem. Sacensību trases malā bija arī izvietoti plakāti, uz kuriem rakstīts: "Par Krieviju! Par prezidentu!"

Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nolēmusi Ukrainā karojošās agresorvalsts Krievijas un to atbalstošās Baltkrievijas sportistiem ļaut piedalīties 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs neitrālā statusā, tomēr Latvija un vēl vairākas valstis vēlas panākt, lai šo valstu sportistiem dalība Olimpiādē tiek liegta pavisam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu