"Še jums gripa!" Skatītāji spriež: vai ar gripu slimu aktieri teātris drīkst laist uz skatuves? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

1. februārī notika Latvijas Nacionālā teātra izrādes "Pīters Pens. Sindroms" pirmizrāde. Aktieris Egons Dombrovskis spēlējis izrādi, būdams slims ar gripu. Presei viņš stāstījis, ka mirkli pirms izrādes vēl gulējis pie sistēmas un bijis pamatīgi sazāļots. Neraugoties uz pašsajūtu, pēc pirmizrādes aktieris vēl brīdi uzkavējies arī banketā. Normāli?

Skatītāji nav laimīgi. Galu galā ne jau gripu uz teātri dodas saķert, bet katarsi!

Nacionālais teātris atbild uz skatītāju pārmetumiem, visu atbildību faktiski noveļot uz aktiera pleciem – inficēt vai neinficēt kolēģus un skatītājus bijis Dombrovska lēmums!

Par šādu atbildi publika stāvus neaplaudē. Mediķi to sauc par tumsonību. Riskam tika pakļauti gan aktiera kolēģi, gan skatītāji.

Daži gan domā – katrs pats par saviem lēmumiem atbildīgs un no gripas neizbēgsi – ja neiesi uz teātri, tad gan jau brauksi uz darbu ar trolejbusu, darbā gan jau arī kāds "varonis" gadīsies, un tas pats vien beigās būs! 

Un vispār – tēlot varoņus pie mums kaut kā iegājies.

Varbūt, ka tas aktieriem tāds liktenis – uz skatuves jābūt, lai tur vai kas?

Lai gan – ar ko aktieris īpašāks par daudzu citu profesiju pārstāvjiem. Tikai – kā tur bija tas teiciens par tiem neaizvietojamiem cilvēkiem? Ar tiem esot pilni kapi... Kam tas upuris vajadzīgs? Un vai tiešām viņš vajadzīgs?

Slimību profilakses un kontroles centrs uzsver, ka visinfekciozākais gripas slimnieks ir pirmajās 3-4 dienās. SPKC iesaka ar augšējo elpceļu saslimšanas simptomiem nedoties uz sabiedriskām vietām un ārstēties mājās vismaz piecas dienas. Vispareizāk lēmumu, kas saistīts ar veselības stāvokli, pieņemt kopā ar ārstējošo ārstu.

Kamēr "gripas varoņi" dodas uz teātriem un citām darbavietām, te tāds priekšlikums.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu