2022. gada 28. jūlija rītā Kristīne no mājām Imantā, Rīgā, devās uz darbu. Pēkšņi agresīvi noskaņota kaimiņiene sākusi sievieti grūstīt un apsaukāt par nacisti, jo tā atteikusies runāt krievu valodā. Toreiz Valsts policija par huligānismu sāka kriminālprocesu un publiski paziņoja, ka šāds uzbrukums un draudi latviešiem Latvijā tautības dēļ ir kategoriski nepieļaujami, tāpēc rīkosies likuma ietvaros un notikumu vērtēs stingri. Taču nu policija paziņojusi – kriminālprocess par notikušo izbeigts. Kā tad tā?

Kristīne stāsta: "Kavējot darbu, es aizbraucu uz iecirkni. Kad pirmo reizi tur ierados, man neradās sajūta, ka kāds ir ieinteresēts man palīdzēt. Es nezināju, ka cilvēkiem pašiem neļauj rakstīt, kas ir noticis.

Man tajā brīdī bija 30 gadi, un es par to biju pārsteigta. Man bija jālaužas par to, ka sieviete mani sauca par nacisti, bet policijā pretī sēdēja vienaldzīgs cilvēks. Pat acis nepamirkšķināja. Kad izstāstīju, ka sieviete draudēja mani nogalināt, joprojām izskatījās, ka policistam ir vienalga."

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp