Verbāls konflikts beidzas traģiski. Latvijā nelegāli uzturējies Krievijas pilsonis Pārdaugavā nodur vīrieti (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nazis. Ilustratīvs attēls.
Nazis. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde kriminālvajāšanas sākšanai prokuratūrai nodeva kriminālprocesu par 2023. gada maija beigās notikušu slepkavību Rīgā, Aleksandra Bieziņa ielā. Par slepkavību apcietināts 1979. gadā dzimis vīrietis, ziņo Valsts policija. 

2023. gada naktī uz 27. maiju, ap pulksten 24.00 Valsts policija saņēma izsaukumu, ka Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā kādā no dzīvokļiem alkohola un narkotisko vielu lietošanas laikā starp diviem vīriešiem izvērties vārdisks konflikts, kā rezultātā viens no viņiem nodūris savu 1985. gadā dzimušo paziņu. Konflikta aculiecinieks, kurš tobrīd atradās dzīvoklī, izsauca Valsts policiju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu policijas darbinieki 2023. gada 27. maijā aizturēja 1979. gadā dzimušu vīrieti – Krievijas Federācijas pilsoni. Aizdomās turētais aizturēts turpat dzīvoklī. Minētais vīrietis pirmstiesas izmeklēšanas laikā atzīts par aizdomās turamo personu. 

Jāpiemin, ka aizturētajam vīrietim bija beigusies uzturēšanās atļauja Latvijā, kā arī jau iepriekš viņš ir bijis sodīts par Krievijas Federācijā izdarītiem noziegumiem.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, šā gada 7. februārī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas amatpersonas kriminālprocesu nodeva Rīgas Pārdaugavas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Savukārt par narkotisko vielu lietošanu, vīrietim jau piemērots administratīvais sods. Aizdomās turētais Krievijas pilsonis šobrīd atrodas apcietinājumā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu