Zināms, kas ieņems Grevcovas vietu Saeimā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Saeimas deputāta mandātu zaudējušās Glorijas Grevcovas ("Apvienība jaunlatvieši") vietā Saeimas deputāta vietā nāks uzņēmējs Amils Saļimovs.

Atbilstoši informācijai Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā 14.Saeimas vēlēšanu rezultātiem Saļimovs ir nākamais "Stabilitātes" Vidzemes apgabala sarakstā pēc saņemtā atbalsta no balsstiesīgajiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Stabilitātes" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs, Saļimovs partijas biedriem ir paudis gatavību pieņemt izaicinājumu kļūt par deputātu un strādāt "Stabilitātei" frakcijā.

Rosļikovs Saļimovu raksturo kā "aktīvu, veiksmīgu uzņēmēju", kuram gan tagad nāksies aiziet pilnībā prom no uzņēmējdarbības, lai strādātu Saeimā.

Pēc šī jautājuma izskatīšanas Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā Saļimovam Saeimas sēdē būs jādod svinīgais zvērests jeb solījums. Pēc tam par viņa mandāta apstiprināšanu atbilstoši Satversmei balsos Saeima.

Kā ziņots, Augstākā tiesa ceturtdien atteicās ierosināt kasācijas tiesvedību krimināllietā, kurā par nepatiesu ziņu sniegšanu CVK bija apsūdzēta 14.Saeimas deputāte Grevcova, līdz ar ko stājas spēka Rīgas pilsētas tiesas spriedums, ar kuru Grevcova atzīta par vainīgu un sodīta ar sabiedrisko darbu 160 stundu apmērā, un tādējādi deputāte zaudē arī vietu Saeimā, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 18.pantu deputāts, kas notiesāts par noziedzīgu nodarījumu, uzskatāms par izslēgtu no Saeimas sastāva ar dienu, kad stājas spēkā notiesājošs spriedums, līdz ar to Grevcova šodien zaudē savu 14.Saeimas deputāta mandātu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu