VIDEO Publicēti vēl neredzēti kadri no agresīvās sievietes uzbrukuma kaimiņienei 2022. gada vasarā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/LTV

2022. gada 28. jūlija rītā Kristīne no mājām Imantā, Rīgā, devās uz darbu. Pēkšņi agresīvi noskaņota kaimiņiene sākusi sievieti grūstīt un apsaukāt par nacisti, jo tā atteikusies runāt krievu valodā. Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" rīcībā nonākuši vēl neredzēti kadri no uzbrukuma. 

Valsts policijas (VP) lēmums izbeigt kriminālprocesu lietā izsaucis sašutumu sabiedrībā. 

VP lēmumā minēts, ka lietā nav noziedzīga nodarījuma sastāva, tāpēc tā jāskata administratīvā pārkāpuma procesā. Pārskatīt lēmumu aicinājušas dažādas amatpersonas, un nu jau iesaistījusies arī Ģenerālprokuratūra.

Kristīne stāsta, ka video publicējusi, jo šķitis, ka policijas iecirknī viņas piedzīvotais netiek uztverts pietiekami nopietni.

"Man bija sajūta, ka mani sūta mājās ar tādu, nu ko tu vispār te atnāci. Tādā sajūtu līmenī. Neviens tā neteica," skaidro Kristīne.

"Tur bija vienkārši cilvēkiem savstarpējs konflikts, valoda nebija iesaistīta, bet tur bija iesaistīts balss tembrs, kas varbūt vienai kundzei nepatīk, nepatika pret otru kundzi. Tur nekas tāds vairāk netika konstatēts izmeklēšanā," komentēja VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Pārdaugavas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja inspektore Elīna Linde.

Kristīne gan uzstāj, ka tas neesot bijis vienkārši konflikts, jo viņai izteikti pat nāves draudi.

VP lēmums nav stājies spēkā, tāpēc tā nekomentē, kas vēl bez video redzētā likumsargu ieskatā varētu liecināt par savstarpēju konfliktu, nevis uzbrukumu valodas dēļ. Kristīnei vēl ir tiesības lēmumu pārsūdzēt. Lai gan pēc viņas ierakstiem sociālo tīklu vietnēs sniegt juridisko palīdzību pieteikušies vairāki juristi, lēmumu, kā rīkoties tālāk, viņa vēl nav pieņēmusi.

Video: Latvijas Televīzijas sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu