Maskavas un Sanktpēterburgas tiesas pieņem pirmos lēmumus par Navaļnija piemiņas protestu dalībnieku arestiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
OMON vienības pie pieminekļa politiskajās represijās cietušajiem Sanktpēterburgā, kur iedzīvotāji noliek ziedus Navaļnija piemiņai.
OMON vienības pie pieminekļa politiskajās represijās cietušajiem Sanktpēterburgā, kur iedzīvotāji noliek ziedus Navaļnija piemiņai. Foto: AFP/SCANPIX

Maskavas Tveras apgabala tiesa piemērojusi 15 diennakšu administratīvo arestu trim vietējiem iedzīvotājiem, kuri tika aizturēti 16. februārī par ziedu nolikšanu pie "Bēdu sienas" Alekseja Navaļnija piemiņai, ziņo "Meduza".

Personas tika arestētas par nepakļaušanos policijas darbiniekiem. Saskaņā ar pantu par noteikumu pārkāpšanu vienam no aizturētajiem tika piespriests arī 40 stundu obligātais darbs, bet diviem pārējiem aizturētajiem tika piespriests 20 tūkstošu rubļu naudas sods.

Sanktpēterburgas tiesa diviem cilvēkiem piešķīrusi administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, viena persona ieslodzīta uz trim diennaktīm. Četriem aizturētajiem piemērots naudas sods no 10 līdz 15 tūkstošiem rubļu.

Navaļnija piemiņas mītiņa dalībnieks no Krasnodaras tika arestēts uz 15 dienām par "ekstrēmistu organizācijas simbolu demonstrēšanu" – reklāmkarogu "Navaļnij 20!8", ziņo "Mediazona".

Brjanskā diviem protestētājiem tika piespriests piecu diennakšu administratīvais arests, apsūdzot viņus par atrašanos dzērumā sabiedriskā vietā.

Video: Pēdējais ieraksts, kurā iemūžināts Navaļnijs

Kā ziņots, Krievijas varasiestādes piektdien pavēstīja, ka Navaļnijs nomiris cietumā Jamalas ņencu autonomajā apvidū. Navaļnija līdzgaitnieki sestdien apstiprināja, ka opozicionārs ir miris.

Navaļnijs tika aizturēts 2021. gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014. gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā. Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu", bet 2023. gada augustā - 19 gadu cietumsodu par "ekstrēmismu".

Navaļnijs decembra beigās tika pārvests uz īpašā režīma koloniju, kas 1960. gados tika uzcelta bijušās Gulaga nometnes vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu