LaIPA vēršas tiesā pret LTV par zaudējumu piedziņu saistībā ar mūzikas izmantojumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Televīzijas darbinieka soma.
Latvijas Televīzijas darbinieka soma. Foto: Toms Koklītis/LETA

Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA) ir vērusies tiesā, lai no Latvijas Televīzijas (LTV) piedzītu zaudējumus, kas, organizācijas ieskatā, tai nodarīti ar, iespējams, lielāku mūzikas izmantojumu programmās nekā paredzēts saistībās, aģentūru LETA informēja LaIPA pārstāve Laila Bēķe.

Bēķe atsaucās uz Autortiesību likumu, kas paredz tiesības izpildītājiem un fonogrammu producentiem saņemt taisnīgu atlīdzību par komerciālos nolūkos publicētu fonogrammu izmantošanu. Izmantošana ietver raidīšanu, publiskošanu, publisko izpildījumu, no komerciālos nolūkos publicētām fonogrammām sastāvošu raidījumu publiskošanu, retranslāciju un citus publiskošanas veidus.

Bēķe klāstīja, ka strīds ar LTV ir par mūzikas procentuālo daļu abās LTV programmās. LaIPA saskaņā ar pušu noslēgto līgumu ir veikusi mūzikas izmantojuma izvērtēšanas monitoringu un secinājusi, ka LTV neesot sniegusi patiesus datus par mūzikas izmantojumu programmās, proti, mūzikas esot vairāk, attiecīgi arī jāmaksā vairāk. LaIPA pārstāve atzīmēja, ka monitoringa datus apvienība ieguvusi no specializēta ārvalsts uzņēmuma "BMAT Licensing S.L.U.".

Bēķe skaidroja, ka atrisināt šīs domstarpības sarunu procesā pusēm neizdevās, līdz ar to LaIPA iesniegusi prasību tiesā par zaudējumu piedziņu, kas skar izpildītāju un fonogrammu producentu darbu izmantošanu, tās raidot LTV programmās.

Pēc Bēķes paustā, patlaban tiesā ir divas lietas: viena par zaudējumu piedziņu par periodu no 2015. līdz 2020.gadam, un otra - par periodu no 2021. līdz 2022.gadam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu