ASV tiesas priekšā stāsies sieviete, kura pusaudžu gados nogalināja savu izvarotāju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristula Kaizere.
Kristula Kaizere. Foto: AP/Scanpix

Viskonsīnas likumsargi, ierodoties nozieguma vietā, atrada apdegušu vīrieša ķermeni ar divām lodes brūcēm galvā. No vīrieša rančo piebraucamā ceļa bija nozagts viņa BMW automobilis, ziņo "People".

Agrās rīta stundās pēc saņemtiem ziņojumiem par apšaudi kāda 17 gadus veca meitene sociālajā tīklā "Facebook" ievietoja pašbildi ar nogalinātā vīrieša aizkariem aiz sevis, fotoattēlam pievienojot parakstu: "Mans aresta foto".

Turpinoties slepkavības izmeklēšanai, likumsargi noskaidroja, ka mirušais vīrietis Rendāls "Rendijs" Filips Volārs III, kurš bija 34 gadus vecs, tikai trīs mēnešus pirms savas nāves bijis apcietinājumā.

Vīrietim tika izvirzītas apsūdzības par vairākiem parkāpumiem, tostarp par seksuālu vardarbību pret bērnu. Tomēr likumsargi vīrieti bija atbrīvojuši, pat nesaņemot drošības naudu, liecina "The Washington Post" analizētie ziņojumi.

Policijas rīcībā bija informācija, ka Volārs "medījis" tieši nepilngadīgas melnādainas meitenes, raksta "The Washington Post".

Tiesībsargājošo iestāžu izmeklēšanas dokumentācijā par Volāru atzīmēts, ka viņam bija "simtiem" seksuāla rakstura video ar meitenēm, kas jaunākas par 12 gadiem. Vairāk nekā 20 mājas apstākļos uzņemtajos video bija redzams Volārs ar nepilngadīgām melnādainām meitenēm.

Tomēr Kenošas apgabala prokuratūra viņam neizvirzīja apsūdzības, un Volārs palika brīvībā.

2018. gada 5. jūnijā Volārs, kā tiek apgalvots, pieskārās 17 gadus vecās meitenes kājai. Šī meitene viņam nebija sveša – viņš, kā vēsta liecība, bija pusaudzi seksuāli izmantojis, filmējot un piedāvājot citiem vīriešiem, lai gūtu finansiālu labumu.

"Viņa kļuva sarūgtināta, un viņai bija apnicis, ka [viņš] viņai pieskaras," liecina tiesībaizsardzības ieraksti, kas citēti 2021. gada apelācijas lēmumā.

Cietusī, Kristula Kaizere, galu galā atzinās Volāra nogalināšanā. Līdz šim viņa nav noliegusi vīrieša nošaušanu un teikusi, ka viņas ideja aizdedzināt māju radās no seriāla "Criminal Minds".

Kaizeras advokāts apgalvo, ka pārbiedētā jaunā meitene nogalināja savu iespējamo varmāku tādēļ, ka tika pakļauta cilvēku tirdzniecībai.

Kaizera, kura slepkavību pastrādāja 17 gadu vecumā, tiek apsūdzēta par pirmās pakāpes tīšu slepkavību, transportlīdzekļa vadīšanu bez īpašnieka piekrišanas, ļaunprātīgu dedzināšanu, neatļautu šaujamieroča glabāšanu un neierašanos uz pārbaudi (Kaizerai iepriekš tika izvirzīta apsūdzība atsevišķā lietā par zagtas automašīnas vadīšanu. Volārs bija samaksājis viņas 400 ASV dolāru drošības naudu).

Tā pati prokuratūra, kas nesāka Volāra kriminālvajāšanu, nekavējās apsūdzēt toreiz vēl nepilngadīgo meiteni par tīšu slepkavību, par kuru Viskonsīnā draud mūža ieslodzījums.

"Viņš bija pieaudzis, bet es ne. Tāpēc es viņu klausīju," 2019. gada intervijā laikrakstam "The Washington Post" sacīja Kaizere, paskaidrojot, kāpēc viņa turpināja tikties ar Volāru, kad viņš viņu bija pārdevis dažādiem vīriešiem un iekasēja par to maksājumus.

Viskonsinas Augstākā tiesa 2022. gada nozīmīgā atzinumā nolēma, ka Kaizere, iespējams, var tikt attaisnota visās apsūdzībās, jo viņas noziegumi bija pret viņu pastrādāto cilvēktirdzniecības noziegumu "tiešs rezultāts", raksta "The Washington Post".

Kaizerei tika atbrīvota no ieslodzījuma apmaiņā pret drošības naudu, bet nu viņa atkal ir atpakaļ aiz restēm. Viņa ir apsūdzēta par drošības nosacījumu pārkāpšanu, pamatojoties uz administratīvu pārkāpumu šī gada janvārī.

Kaizeres tiesas prāva paredzēta šī gada 10. jūnijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu