"Dace izauga līdz Kamēlijai." Siguldiete skaidro, kādēļ pieaugušā vecumā mainījusi savu vārdu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Siguldiete Kamēlija Straume (kādreiz bijusi Dace) raidījumā "Zilonis studijā" atklāti komentēja lēmumu pirms trīs gadiem mainīt savu vārdu.

Kamēlija vecāku doto vārdu oficiāli nomainīja pirms trīs gadiem, taču sajūtu līmenī to, ka nav Dace, jutusi daudz ilgāku laiku.

"Tas patiešām nāk no apzināta bērnības vecuma. Es pat atceros, ka es mammai jautāju, kāpēc neesmu citā vārdā nosaukta. [..] Gadiem ejot, man šis jautājums aktualizējās arvien vairāk.

Tas ir gluži tā, kad tu esi uzvilcis kurpes, tu ej ar tām pa ceļu, vienā brīdī spiež, tu tā kā pierodi. Pēc laika tomēr berž, beigās tulzna, varbūt asiņo. Un ar manu sajūtu šīs attiecības ar vārdu tieši tā arī notika. Lai kā es sevi pierunātu sadzīvot ar vārdu Dace, tas vienmēr ir bijis tāds, ka neesi savās kurpēs. Jo vārds pats par sevi ir fantastisks, spēcīgs un skaists," vārda maiņu skaidroja sieviete.

Latvijā ir 10 002 Daces un 12 Kamēlijas.

"Es ļoti esmu sajūtu cilvēks, kā jau radoši cilvēki. Un es, pirmkārt, vienmēr klausu savām sajūtām. Un jo apzinātāka es kļuvu, jo vairāk es pievērsu tam uzmanību, kādēļ mani traucē, ka mani sauc tajā vārdā," tā Kamēlija.

Vaicāta, vai cilvēki joprojām mēdz saukt viņu pa Daci, Kamēlija atbild: "Situācijas ir ļoti dažādas un individuālas. Es saku savējiem - sāciet ar telefonu! Jo biežāk mēs kontaktējamies, jo viņiem ir ērtāk mani sākt saukt par Kamēliju. Jo viņš varbūt jūt arī manas būtības izmaiņas. Tā patiešām ir identitātes transformācija un tās ir identitātes izmaiņas."

Kamēlija piebilda: "Manā gadījumā tikai nesen, pirms es ar sevi biju sarunājusi, ka mainīšu vārdu, man mamma stāstīja, ka tad, kad piedzimu, es ļoti cīnījos par dzīvošanu, un, protams, vecāki bija pārņemti ar eksistenciāliem jautājumiem, nevis domāja par bērna vārdu. Slimnīcā bija pagājušas vairākas dienas, jaundzimusī bija izvēlējusies, ka viņa dzīvos, māsiņa jautāja: "Mammīt, kā sauksim šo meitenīti?" Mamma saka – līdz tam par to domas nav bijušas. Tad māsiņa saka: "Tāds slimīgs bērniņš, lai ir Dacīte!" [..]

Nu protams, ka es esmu pateicīga Dacei vienmēr! Jo Dace patiešām izdzīvoja. Un es apzinos, ka patiesībā jau Kamēlija turpina to, ko Dace ir iesākusi." 

Viņa piekrita raidījuma vadītājas teiktajam, ka "Dace izauga līdz Kamēlijai".

Vairāk skaties raidījumā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu