Labdarības akcijā “Eņģeļi pār Latviju” kopumā saziedoti vairāk nekā 700 000 eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Līvu laukumā notiek akcijas "Eņģeļi pār Latviju" svētku pasākums. Ilustratīvs attēls.
Līvu laukumā notiek akcijas "Eņģeļi pār Latviju" svētku pasākums. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Ar sirsnīgu koncertu Rātslaukumā 17. decembrī izskanēja labdarības akcija "Eņģeļi pār Latviju", taču ziedot bija iespējams vēl līdz 31. janvārim. Aktīvā sabiedrības iesaiste kopumā ļāvusi saziedot iespaidīgu summu 707 254,84 eiro apmērā, kas pilnā apmērā tiks izlietota, lai palīdzētu nodrošināt ārstniecības un rehabilitācijas pakalpojumus 336 bērniem visā Latvijā

Ziedojuma summu veido izmaksas, kuras nepieciešamas bērniem ar dažādām veselības problēmām. Saziedotie līdzekļi kopumā palīdzēs 336 bērniem, no kuriem 174 bērniem ar autiskā spektra traucējumiem tiks nodrošinātas ABA terapijas un logopēda nodarbības uz veselu gadu, 32 bērni ar kustību traucējumiem saņems palīdzību tehnisko palīglīdzekļu un ortopēdisko apavu apmaksā, 89 bērni varēs saņemt atbalstu ārkārtas gadījumos – medikamentu, lidojumu apmaksai un analīžu sūtīšanai.

41 bērns saņems nepieciešamo palīdzību neiroloģisku saslimšanu gadījumā.

Labdarības akcija “Eņģeļi pār Latviju” pērnā gada nogalē tika aizvadīta jau 16. reizi. Tās ietvaros TV3 Group Latvija kopā ar partneriem – Bērnu slimnīcas fondu, veikalu tīklu "Rimi Latvija”, "BITE Latvija" un "JYSK" – ikvienu Latvijas iedzīvotāju aicināja palīdzēt daudziem bērniem visā Latvijā spert drošu soli tuvāk veselīgai un piepildītai ikdienai.

Aicinot sabiedrību iesaistīties, 17. decembrī Rātslaukumā izskanēja aizkustinošs labdarības koncerts, savukārt no 11. līdz 17. decembrim atpazīstamas un mīlētas personības iesaistījās zvanu centrā, atbildot uz ziedotāju zvaniem.

Uz koncerta noslēguma brīdi bija izdevies savākt iespaidīgu summu 566 032,82 eiro, taču, pateicoties ziedotāju aktivitātei arī pēc koncerta, līdz janvāra beigām kopējais ziedojumu apmērs sasniedza 707 254,84 eiro.

Pateicoties tam, ka IKT partneris "Bite Latvija" neiekasēja komisijas maksu par zvaniem, ziedotā summa pilnā apmērā nonāks pie bērniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu