Lavīna Afganistānā laupījusi 25 dzīvības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lavīna. Ilustratīvs attēls
Lavīna. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Nuristānas provincē Afganistānas austrumos pēc spēcīgas snigšanas notikušā zemes noslīdējumā gājuši bojā 25 cilvēki un vēl astoņi ir ievainoti, 19. februārī paziņoja Afganistānas Katastrofu vadības ministrijas preses pārstāvos Džanans Sajeks.

Naktī uz svētdienu Nuristānas Tatīnas ielejā Nakres ciematu pārņēma lavīna, pārklājot mājas ar sniegu, zemi un gruvešiem.

"Noslīdējuma rezultātā gājuši bojā 25 cilvēki un astoņi ir ievainoti," informēja Sajeks, piebilstot, ka upuru skaits varētu pieaugt.

Sākotnēji vietējās amatpersonas informēja par sešiem bojāgājušajiem un 30 sniega lavīnas iesprostotiem cilvēkiem.

"Joprojām snieg. Notiek glābšanas darbi, un bojāgājušo skaits var palielināties," ziņu aģentūrai AFP sacīja provinces informācijas un kultūras nodaļas vadītājs Džamiulla Hašimi.

Aptuveni 20 mājas tika nopostītas vai stipri bojātas, piebilda Hašimi.

Provinces amatpersonas atzina, ka sniegs, lietus un mākoņi traucē glābšanas darbiem, jo helikopteri nevar nolaisties, kā arī sniegs ir bloķējis vienu no galvenajiem provinces autoceļiem.

Nuristānas provinci, kas robežojas ar Pakistānu, lielākoties klāj kalnaini meži, un tā aptver Hindukušas kalnu grēdas dienvidu galu.

Lielā daļā Afganistānas, kur ierasti ir bargas ziemas, snigšana šoziem sākusies vēlu. Arī Nuristānas provincē sniega ir mazāk nekā citas ziemas.

Kā liecina ANO dati, Afganistāna, kur jau trešo gadu turpinās sausums, ir viena no visvairāk klimata pārmaiņām pakļautajām valstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu