FOTO un VIDEO "Tagad tas ir reāli." Intervija ar Rastorgujevu pēc sagaidīšanas Rīgas lidostā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Pirmdien, 19. februārī, dzimtenē tiek sagaidīts biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš Čehijas pilsētā Nove Mesto notikušajā pasaules čempionātā izcēlās ar labāko rezultātu Latvijas biatlona vēsturē - sudraba medaļu 15 kilometru distancē ar kopējo startu. Pēc sagaidīšanas Rastorgujevs sniedzis interviju TVNET GRUPAI.

Intervijā viņš saka: "Tas iekšēji bija izdzīvots vairākas reizes, kaut kur apziņā. Tas brīdis ir pienācis tagad. Tagad tas ir reāli."

Video: Intervija ar Rastorgujevu

Vaicājot, vai saņēma daudz apsveikumu, Rastorgujevs piebilst: "Divus telefonus jau samainīju, viss uzkarsa." 

Uz secinājumu, ka uzlicis augstu latiņu un jāturpina tiekties pēc medaļām, Rastorgujevs atbild: "Jā, tas ir forši, ka visi gaidīs. Andrejs arī gaidīs. Kopā gaidīsim."

Video: Sagaidīšana Rīgas lidostā 

Līdz šim no latviešiem tikai Ilmāram Bricim bija pasaules čempionātu medaļas - divas bronzas godalgas 2001. gadā 20 kilometru individuālajā distancē un 2005. gadā desmit kilometru sprintā.

Par čempionu kļuva norvēģis Juhanness Tīngness Bē, kurš mēroja vienu soda apli, finišējot 34 minūtēs un 50,2 sekundēs. Rastorgujevs bija viens no diviem sportistiem, kuri šāva precīzi, un finišā viņš atpalika 15,1 sekundi. Nepilnas 18 sekundes pēc Rastorgujeva finišēja vienu soda apli veikušais francūzis Kantēns Fijons-Majē.

Sezonas turpinājumā ir paredzēti vēl četri Pasaules kausa posmi, no kuriem nākamais norisināsies februāra un marta mijā Oslo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu