Mārtiņš Kanters par to, kā mainījusies viņa dzīve pēc uzvārda maiņas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Mūziķis Mārtiņš Kanters (iepriekš Ruskis), viesojoties šovā "Zilonis studijā", pastāstīja vairāk, kāpēc pēc iestūrēšanas laulības ostā oficiāli pārgāja sievas Žanetes dzimtas uzvārdā.

"Stāsts patiesībā ir vienkāršs," teic Kanters. "Mēs gatavojāmies laulībām, un bija skaidrs, ka mums ir pieteicies bērniņš un dzimta turpinās. Man radās jautājums, kādu dzimtu es gribu turpināt. Vai es gribu turpināt ar uzvārdu, kas, patiesību sakot, man nepienākas un nepieder, jo tas ir manu brāļu uzvārds, nevis mans, – mums ir atšķirīgs tēvs."

Arī viņa dzīvesbiedrei Žanetei bija sajūta, ka jautājums par uzvārdu jāapdomā rūpīgi. "Mēs sākām diskutēt un spriest, kas mēs varētu būt. Salikām kopā dažādus uzvārdus no abām dzimtām," stāsta Mārtiņš. Esot bijuši pat vairāki varianti – Lauga, Bergmanis, Dinsbergs, Jorķis. Abi izsprieda, kas viņos "visvairāk ievibrē Kanters. "Sapratām, ka šis ir tas uzvārds."

Par to, ka mūziķi kāds joprojām nosauc par Ruski, mūziķis nepārdzīvo: "Man nav neērti, es ar to sadzīvoju, tas nekad nebeigsies."

Mārtiņš atzīst – pēc uzvārda maiņas viņš sajutis, ka dzīve sāk iet tikai kalnā. "Iespējams, es tam pievērsu lielāku vērību, jo par savu dzīvi nevarēju sūdzēties arī pirms tam," piebilst mūziķis.

Jau vēstīts, ka Kanters Žaneti par sievu apņēma 2017. gadā. Viņi noslēguši arī laulāto mantisko attiecību līgumu.

2021. gadā mūziķis paziņoja, ka nolēmis mainīt skatuves vārdu un turpmāk klausītājiem būs pazīstams ar vārdu Mārtiņš Kanters.

Vairāk skaties video!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu